Best of | Mountainbike van Vlaanderen: in het spoor van de Flandriens

Sport
23 August 2019 — Jan Geys
De Mountainbike van Vlaanderen is in 2019 reeds aan zijn derde editie toe en wist ons te verblijden met enkele nieuwigheden. Wat bleef is het decor van de heuvelachtige Vlaamse Ardennen waar zoveel wielergeschiedenis werd en wordt geschreven. En sinds enkele jaren dus ook MTB-geschiedenis. Vojo kruipt drie dagen in de volgwagen zodat jullie geen seconde van de enige Vlaamse MTB-meerdaagse moeten missen.
 

Henri Van Lerberghe won in 1919 de derde editie van de Ronde van Vlaanderen. Of de naam van de winnaar van de derde editie van de Mountainbike van Vlaanderen ooit ook op het asfalt van de Ronde van Vlaanderenstraat zal vereeuwigd worden, weten we misschien over honderd jaar …

Nieuw dit jaar is dat het hele Mountainbike van Vlaanderen-circus naar de top van de Hotondberg is verhuisd, op de grens van Kluisbergen en Ronse. Weg van Oudenaarde dus en vooral weg van de lus langs de Schelde die velen als een spelbreker zagen naast al het lekkers dat ze de rest van de Mountainbike van Vlaanderen op hun bord kregen.

Kan het nog Vlaamser dan jezelf gewoon om te kleden aan de rand van een veld? Net als dit duo zijn ook wij klaar voor een pittige driedaagse door de prachtige Vlaamse Ardennen.

Ons verslag en de foto’s van de drie dagen vind je op de volgende pagina’s. Klik daarvoor in het betreffende menu hieronder >>>