Dossier | Contrastverhogende zonnebrillen onder de loep genomen

Dossiers Techniek
6 July 2021 — Yannick Schepers

UVEX Sportstyle 707 CV

De UVEX wordt geleverd in een kartonnen doosje. Het ziet er erg netjes uit, maar in tegenstelling tot het gros van de brillen uit dit dossier wordt de bril niet geleverd met een brillendoos die je blijvend kunt gebruiken. Dat hoeft niet noodzakelijk een probleem te zijn, de bril wordt geleverd met een brillenzakje en voor de zeer voorzichtige brillendrager is dat mogelijk voldoende. Sommigen onder ons behoren echter tot die groep van mensen voor wie een brillendoos noodzakelijk is.

De UVEX-bril oogt elegant, heeft niet de grote lenzen die sommige andere brillen uit de test wel hebben, maar desalniettemin biedt hij voldoende dekking. De bril voelt robuust en kwalitatief aan. Het ontwerp van de rubberen neuspads plaatst de bril hoog op de neus waardoor hij stevig blijft zitten. Het uiteinde van de beentjes is van hetzelfde materiaal gemaakt, wat resulteert in een comfortabele bril die ook bij transpiratie op zijn plaats blijft zitten.

 

Onderaan in de linkerhoek staat UVEX Colorvision te lezen. En daar valt wat voor te zeggen. Het gaat hier om contrastverhogende brillen en deze UVEX-bril slaagt erin om natuurlijke kleuren te behouden en toch een contrastverhogend effect te realiseren. Als er al van een toegevoegde kleurentint sprake zou zijn, dan kunnen we stellen dat deze UVEX een groenige tint toevoegt aan de omgeving. Bij lage lichtintensiteit valt hij eerder donker uit. Dat wil zeggen dat hij voor de zomerse avondrit of de druilerige winterrit minder geschikt is dan sommige van zijn concurrenten.

Met deze bril hadden we ook regelmatig last van aangedampte lenzen. Dat lost zich op zodra je begint te rijden, maar sta je even stil dan kijk je door een wazige bril.

Meer info via www.uvex-sports.com

UVEX Sportstyle 707 CV

  • Elegant ontwerp
  • Kwaliteit van de afwerking
/
  • Minder geschikt om te gebruiken bij druilerig weer
Beoordeling
Beoordeling van de tester
Best getest
Favoriet
Prijs-kwaliteit
Aanbevolen gebruik
  • XC
  • TR
  • EN
  • DH
Prijs: € 100,00