Anna van der Breggen en Annika Langvad vormen duo in Cape Epic 2019

Sport
16 January 2019 — Jan Geys

Het gerucht deed al langer de ronde en vandaag werd het nieuws officieel: de Nederlandse Anna van der Breggen zal samen met de uittredende winnares Annika Langvad een team vormen in de komende Absa Cape Epic.

Photo by Nina Zimolong/Cape Epic/SPORTZPICS

De Deense Annika Langvad, tot hiertoe goed voor vier eindzeges in de Cape Epic, moest door het vertrek van Kate Courtney naar Scott op zoek naar een nieuwe teampartner voor de grootste rittenkoers ter wereld. In het tussenseizoen raakte bekend dat Langvad het komende seizoen ook enkele wegwedstrijden zou rijden in dienst van Boels-Dolmans (www.vojomag.nl/news/annika-langvad-wordt-ploegmate-van-anna-van-der-breggen); een team dat net zoals Langvad gesponsord wordt door Specialized en waar ook Anna van der Breggen deel van uitmaakt.

Van der Breggen is de regerende olympische en wereldkampioene op de weg en liet het voorbije seizoen al meermaals haar liefde voor de mountainbike blijken. Zo nam ze deel aan de Cypriotische Afxentia Stage Race (die ze won), de world cup MTB in Val di Sole en de Nederlandse kampioenschappen crosscountry waar ze als tweede eindigde.

Nu gaat Van der Breggen een nieuwe uitdaging aan in de Cape Epic en we zijn dan ook benieuwd of de Nederlandse een eindzege in de Cape Epic aan haar al indrukwekkende palmares kan toevoegen.

Photo by Ewald Sadie/Cape Epic/SPORTZPICS

Gevraagd naar een vooruitblik naar de komende Absa Cape Epic wist Langvad het volgende te vertellen: “Ik kijk er al naar uit om naar Zuid-Afrika terug te keren om er aan mijn vijfde Cape Epic deel te nemen (de vorige vier deelnames wist ze telkens winnend af te sluiten, nvdr). De Cape Epic is een van de hoogtepunten van mijn seizoen en ik voel me zeer vereerd dat ik samen met een olympische en wereldkampioene aan de start mag verschijnen. Het voelt even avontuurlijk aan alsof ik voor het eerst start.”

Foto copyright EGO Promotion/Sternemann

Anna van der Breggen klinkt al even enthousiast: “De Cape Epic is mijn eerste doel van het nieuwe seizoen. Ik kijk al uit naar het avontuur en om iets te doen dat ik nooit eerder deed. En het motiveert me dat ik dit aan de zijde van een viervoudige eindwinnares en de regerende wereldkampioene XCM mag doen. Ik kan niet wachten om te starten in een van de grootste MTB-uitdagingen ter wereld.”

Langvad en Van der Breggen zullen niet voor hun respectievelijke teams uitkomen tijdens de Cape Epic, maar wel voor Investec-Songo-Specialized, net zoals onder meer Jaroslav Kulhavy en Christoph Sauser (www.vojomag.nl/news/christoph-sauser-keert-nog-maar-eens-terug-naar-cape-epic).

Photo by Greg Beadle/Cape Epic/SPORTZPICS

Tegen wie Langvad en Van der Breggen het zullen moeten opnemen tijdens de komende Cape Epic is nog niet geweten, al behoort een team Maja Wloszczowska/Ariane Lüthi wel tot de mogelijkheden nu de Zwitserse (ook al goed voor vijf eindzeges in de Cape Epic) in het tussenseizoen overstapte naar Kross (www.vojomag.nl/news/kross-racing-team-2019-dream-team-voor-de-cape-epic-in-de-maak).

De Absa Cape Epic vindt plaats van 17 tot 24 maart 2019.