Belgian Enduro Cup 2024: dit is de kalender

Door Jan Geys -

  • Sport

Belgian Enduro Cup 2024: dit is de kalender

Na een succesvolle editie in 2023, met onder meer de toevoeging van twee nieuwe evenementen, staat er in 2024 een nieuwe editie van de Belgian Enduro Cup gepland. Als kers op de taart verschijnt er een nieuwe extra manche op de kalender van de Belgian Enduro Cup 2024! Dit is alles wat je moet weten over de belangrijkste Belgische enduroraces, nu trots ondersteund door Mondraker en uiteraard nog steeds door Vojo:

De kalender van de Belgian Enduro Cup 2024 werd afgelopen weekend onthuld op de stand van Mondraker, op Velofollies in Kortrijk (meer over de grootste fietsbeurs van de Benelux lees je hier: Velofollies 2024: door de wandelgangen van de grootste fietsbeurs van de Benelux)

De aftrap wordt gegeven op 14 april met de Enduro van Chaudfontaine (het wedstrijdverslag van 2023 lees je hier: Belgian Enduro Cup 2023 | Chaudfontaine opent het bal). Het is bekend dat de specials rond het Fort van Chaudfontaine kort en steil zijn, maar bij natte omstandigheden blijven ze ook berijdbaar, dus niets beters om het seizoen te openen!

De tweede manche van de Belgian Enduro Cup 2024 is meteen het klapstuk met de Enduro van de Amblève in Remouchamps, een wedstrijd die plaatsvindt op 11 en 12 mei. Net als vorig seizoen is het een tweedaags format dat de deelnemers te wachten staat: hier staan aanzienlijke hoogteverschillen en nieuwe klassementsproeven (naast die van het Trail Center dat het hele jaar door geopend is) op het programma!

De Enduro van de Ourthe in Esneux was vorig seizoen een nieuwkomer en is er ook dit jaar weer bij. Het is op 30 juni de laatste manche voor de zomerstop.

Na een lange zomerpauze wacht er op 31 augustus een gloednieuw evenement op de endurorijders. De Enduro van Spa wordt georganiseerd op de prachtige trails van het Trail Center van Spa!

Net zoals vorig jaar wordt het seizoen niet afgesloten in Bouillon, waar op 7 september de voorlaatste manche van de Belgian Enduro Cup zal plaatsvinden. De Enduro van de Grand Raid Godefroy doet daarnaast ook dienst als het BK Enduro 2024!

De Enduro van Amay met zijn sprint format dat vorig jaar werd ingevoerd, sluit het weekend na Bouillon de Belgian Enduro Cup 2024 af, en wel op zaterdag 14 september.

Net zoals vorig jaar zijn de verschillende sites voor deze kalender van de BEC voor het grootste deel trailcentra. Dit zijn dus locaties waar je het hele jaar door op volledig legale wijze kunt rijden op gemarkeerde routes en met gratis toegang. De manches van de Belgian Enduro Cup bieden echter een unieke gelegenheid om jezelf te meten met de klok, om samen met 300 andere enthousiastelingen te rijden, om enkele varianten en nieuwe specials te ontdekken die gereserveerd zijn voor de dag van de race, … Maar ook en vooral allemaal ter ondersteuning van verenigingen bestaande uit vrijwilligers die het hele jaar door hard werken en hun uiterste best doen om kwalitatieve officiële routes aan te bieden!

Aarzel dus niet langer en noteer deze data alvast in gouden letters in jouw agenda en wees er als de kippen bij om je in te schrijven van zodra de links gecommuniceerd worden op de Facebook-pagina van de BEC en op de website https://www.belgianendurocup.com/.

DoorJan Geys