EK MTB Brno U23: nieuwe Europese titel voor Sina Frei

Door Jan Geys -

  • Sport

EK MTB Brno U23: nieuwe Europese titel voor Sina Frei

De Zwitserse Sina Frei heeft voor het vierde jaar op rij de Europese kampioenschappen MTB voor beloften naar haar hand gezet. In het Tsjechische Brno haalde ze het met een kleine voorsprong voor de Oostenrijkse Laura Stigger en de Française Loana Lecomte.

Maar Eibl had een geldig excuus. De Duitse reed al vroeg lek en moest de materiaalzone binnen voor een wielwissel. Gevolg, meer dan twee minuten aan de broek en een lange achtervolging in het verschiet.

Vooraan werd niet gewacht en Martina Berta en Rocio Del Alba Garcia Martinez waren de eersten die het moeilijk kregen in de kopgroep. In de voorlaatste ronde ging het ook voor Laura Stigger en Loana Lecomte te snel zodat voor Sina Frei de weg openlag voor haar vijfde (!) opeenvolgende Europese titel (één bij de junioren, vier bij de beloften).

Achter Frei was het Laura Stigger die met een sterke slotronde alsnog het zilver wist af te snoepen van Loana Lecomte die tevreden moest zijn met brons. Rocio Del Alba Garcia Martinez en Martina Berta werden respectievelijk vierde en vijfde. Ronja Eibl werd uiteindelijk achtste.

De Nederlandse Ceylin Del Carmen Alvarado en de Belgische Emeline Detilleux werden respectievelijk 14de en 17de op de snelle Tsjechische omloop.

Uitslag EK MTB Brno 2019 U23-vrouwen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2019/07/ReW23.pdf”]

Meer over het EK MTB in Brno hier: JuniorenTeam RelayEliminator

Foto’s copyright UEC Mountain Bike European Championships / Michele Mondini-Bettiniphoto.net

DoorJan Geys