EK MTB Brno U23: nieuwe Europese titel voor Sina Frei

Sport
27 July 2019 — Jan Geys

De Zwitserse Sina Frei heeft voor het vierde jaar op rij de Europese kampioenschappen MTB voor beloften naar haar hand gezet. In het Tsjechische Brno haalde ze het met een kleine voorsprong voor de Oostenrijkse Laura Stigger en de Française Loana Lecomte.

De wedstrijd was nog maar amper op gang gevlagd of een groepje van vijf koos het hazenpad. Dat vijftal bestond uit de Zwitserse Sina Frei, de Française Loana Lecomte, de Italiaanse Martina Berta, de Oostenrijkse Laura Stigger en de Spaanse Rocio Del Alba Garcia Martinez. Niet erbij vooraan, de Duitse Ronja Eibl, nochtans in goede doen de laatste weken met dubbel wereldbekersucces in Vallnord en Les Gets.

Maar Eibl had een geldig excuus. De Duitse reed al vroeg lek en moest de materiaalzone binnen voor een wielwissel. Gevolg, meer dan twee minuten aan de broek en een lange achtervolging in het verschiet.

Vooraan werd niet gewacht en Martina Berta en Rocio Del Alba Garcia Martinez waren de eersten die het moeilijk kregen in de kopgroep. In de voorlaatste ronde ging het ook voor Laura Stigger en Loana Lecomte te snel zodat voor Sina Frei de weg openlag voor haar vijfde (!) opeenvolgende Europese titel (één bij de junioren, vier bij de beloften).

Achter Frei was het Laura Stigger die met een sterke slotronde alsnog het zilver wist af te snoepen van Loana Lecomte die tevreden moest zijn met brons. Rocio Del Alba Garcia Martinez en Martina Berta werden respectievelijk vierde en vijfde. Ronja Eibl werd uiteindelijk achtste.

De Nederlandse Ceylin Del Carmen Alvarado en de Belgische Emeline Detilleux werden respectievelijk 14de en 17de op de snelle Tsjechische omloop.

Uitslag EK MTB Brno 2019 U23-vrouwen:

Download (PDF, 84KB)

Meer over het EK MTB in Brno hier: JuniorenTeam RelayEliminator

Foto’s copyright UEC Mountain Bike European Championships / Michele Mondini-Bettiniphoto.net