Jens Schuermans steekt Coupe de France Jeumont op zak

Door Jan Geys -

  • Sport

Jens Schuermans steekt Coupe de France Jeumont op zak

Net over de grens met België vond afgelopen weekend in het Franse Jeumont de tweede manche van de Coupe de France (na Marseille eerder dit seizoen) plaats. En het was Belgisch kampioen Jens Schuermans die er de beste was op een snel en modderig parkoers. Milan Vader mocht als vijfde mee op het podium. Bij de vrouwen ging de zege naar Lucie Urruty, een ploegmate van Schuermans.

Belgisch kampioen Jens Schuermans was wel van de partij en hij plezierde zijn Franse werkgever – Scott-Creuse-Oxygène – met een klinkende zege.

Een vijftal renners wist zich in het begin van de wedstrijd af te scheiden en van dat vijftal bleek Schuermans in de finale de sterkste. Joshua Dubau, hier nog in het wiel van Schuermans, reed lang mee aan de leiding, maar de Fransman gaf één ronde voor het einde op. De reden is ons voorlopig nog onbekend.

Thomas Griot reed op zijn Massi naar een mooie tweede plaats.

Griot moest daarvoor afrekenen met de Zwitser Martin Fanger, de Oostenrijker Karl Markt en Milan Vader.

Bij de vrouwen maakte Pauline Ferrand-Prevot haar rentree na haar operatie afgelopen winter. Het ritme van de besten kon ze nog niet volgen, maar toch eindigde ze op een veelbelovende derde plaats.

Lucie Urruty tekende in Jeumont voor de dubbel bij Scott-Cruese-Oxygène. Ze haalde het voor Hélène Clauzel en Pauline Ferrand-Prevot. Perrine Clauzel en Camille Devi maakten het podium compleet.

DoorJan Geys