Julien Absalon onzeker voor Stellenbosch

Sport
7 March 2018 — Jan Geys

Slecht nieuws voor Julien Absalon. De Fransman kwam tijdens de trainingen ten val en heeft sindsdien last van zijn pols, het is dan ook nog niet zeker dat hij aan de start zal staan van de eerste world cup MTB van 2018.

Iedereen is het unaniem eens dat de omloop van Stellenbosch prachtig is, maar door de zeer droge ondergrond schuif je er ook makkelijk op weg. Julien Absalon ondervond dit aan den lijve tijdens zijn trainingen …

Op het eerste zicht leek het een val zonder veel erg, maar ‘s nachts stak de pijn in zijn pols de kop op. En het ziet ernaar uit dat zijn polsblessure erger is dan verwacht, want de Fransman postte op Facebook dat hij een kraakbeenletsel heeft opgelopen in zijn pols.

Wil Absalon zaterdag toch nog de start halen, dan zal hij zich de komende dagen rustig moeten houden. Verdere trainingen op het parcours worden dan ook afgeraden. Laten we hopen dat zijn blessure snel herstelt en dat hij alsnog groen licht krijgt om te starten in de eerste wereldbeker MTB van het nieuwe seizoen.

Hier zie je een video over de parcoursverkenning in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch.

Wel groen licht was er de voorbije dagen voor Jolanda Neff, terwijl Yana Belomoina eerder al forfait moest geven.