Julien Soussigne voor de derde keer eindwinnaar van de BEC!

Sport
11 September 2018 — Jan Geys

Ook over de Belgian Enduro Cup 2018 viel afgelopen weekend in Bouillon het doek, net zoals dat het geval was met de Belgian Ardennes Marathon Series. In het kader van de Grand Raid Godefroy stond op zaterdag de laatste manche op het programma. Het weer was perfect, het parcours top, de organisatie stond op punt en op het einde werd Julien Soussigne voor de derde opeenvolgende keer gelauwerd als eindwinnaar van de BEC!

Doordat de manche van Daverdisse, die normaal het seizoen had moeten afsluiten, op het laatste nippertje van datum veranderde, ontving Bouillon ook dit jaar de slotmanche van de Belgian Enduro Cup. En met maar liefst 291 deelnemers was deze manche een groot succes.

Op vrijdagochtend regende het nog, maar door een licht briesje en de zon lag het parcours er perfect bij. De grip was dan ook meer dan aanwezig op de zes specials, al zullen sommigen daar anders over denken …

De druk lag voor de start op de schouders van Julien Soussigne. Niet alleen was er de strijd voor de eindzege met Olivier Bruwiere; Soussigne was ook nog steeds op zoek naar zijn eerste zege van het seizoen in de BEC.

Jammer dat Olivier Bruwiere, na een derde chrono in de eerste special, zijn ketting brak, waarna hij besliste om er de brui aan te geven.

Julien Soussigne greep de kans met beide handen en won drie van de zes specials. Nog belangrijker was zijn eerste overwinning van het seizoen en de eindzege in de Belgian Enduro Cup 2018!

Bart De Vocht, die enkele weken geleden nog won in Daverdisse, probeerde Soussigne het leven zuur te maken, maar hij strandde op vier seconden.

Gilles Franck werd derde en nam de winst bij de junioren mee naar huis.

Nicolas Daniels werd vierde in Bouillon en tweede in de eindstand.

Kenny Verstrepen maakte de top vijf compleet.

Het podium met van links naar rechts Nicolas Daniels (4de), Bart De Vocht (2de), Julien Soussigne (1ste), Gilles Franck (3de) en Kenny Verstrepen (5de).

Trial-rijder Kenny Belaey reed in Bouillon naar een mooie zevende plaats en was de beste master 1! De eindzege van de BEC 2018 ging in die categorie naar Nicolas Casteels.

Jacques Evrard won nog maar eens bij de nieuwelingen.

Net zoals zijn zoon, was ook Bruno Evrard de beste in zijn categorie (Masters 3).

Bij de dames ging de zege nog maar eens naar Alex Marchal.

Camille Maes, die tweede werd, won het eindklassement bij de dames.

Hiermee zit de Belgian Enduro Cup 2018 erop. Maar daarmee zit het Belgische enduroseizoen er nog niet definitief op: noteer alvast 4 november en de Halloweenduro in het Bois des Rêves van Ottignies in jullie agenda om het seizoen in stijl af te sluiten.

Uitslag BEC Bouillon 2018:

Download (PDF, 203KB)

Eindklassement Belgian Enduro Cup 2018 :

Download (PDF, 449KB)