Kevin Panhuyzen vindt onderdak bij G-SKIN Factory Team

Door Jan Geys -

  • Sport

Kevin Panhuyzen vindt onderdak bij G-SKIN Factory Team

Nadat Kevin Panhuyzen eind vorig jaar te horen kreeg dat er, ondanks een eerdere contractverlenging, toch geen plaats meer zou zijn voor hem bij Team Habitat, moest hij in allerijl op zoek naar een nieuwe werkgever. Die vond de Limburger bij het G-SKIN Factory Team.

Eind oktober brachten we nog het nieuws dat Kevin Panhuyzen twee jaar langer bij het Nederlandse Team Habitat zou blijven. Toen achteraf bleek dat hun andere kopman, Milan Vader, andere oorden zou opzoeken (Vader tekende bij KMC-Ekoï-Orbea), besliste de teamleiding om ook het contract met Panhuyzen te ontbinden.

Voor Panhuyzen braken onzekere tijden aan, maar gelukkig vond de Benelux kampioen in de kleine structuur van het G-SKIN Factory Team op de valreep onderdak. Panhuyzen neemt ook enkele persoonlijke sponsors mee naar zijn nieuwe team, zodat hij met een gerust gemoed kan toewerken naar een eventuele deelname aan de Olympische Spelen in Tokio.

Naast kledijsponsor G-SKIN stappen ook BMC (fietsen), Cyklab en X-treme Bike mee in het avontuur. Het programma van Kevin Panhuyzen zal net als de voorbije jaren bestaan uit zo veel mogelijk internationale wedstrijden en kampioenschappen en de wereldbeker MTB.

Kevin Panhuyzen is heel blij met de kans die het G-SKIN Factory Team hem biedt: “Ik ben aangenaam verrast door de goodwill van verschillende mensen in en rond de fietswereld. Dankzij G-SKIN, BMC, X-treme bike, Cyklab en de KBWB kan ik ook in 2019 op het hoogste niveau blijven mountainbiken. Ik kijk ernaar uit om met de beste materialen aan de start te verschijnen. Eindelijk kan ik deze zware periode achter mij laten en met een gerust hart aan het nieuwe seizoen beginnen. In 2019 zal ik opnieuw proberen om de kloof tussen de wereldtop te verkleinen met als doel om op een regelmatige basis in de top-20 te eindigen.”

DoorJan Geys