Mathias Flückiger en Alessandra Keller verlengen hun contract

Sport
19 December 2018 — Jan Geys

Goed nieuws voor teammanager Ralph Näf en diens team Thömus/RN Racing. Zowel sponsor Thömus als speerpunten Mathias Flückiger en Alessandra Keller hebben hun contract met twee jaar verlengd.

Nadat eind 2017 het eenjarige contract met Radon afliep, greep Ralph Näf met beide handen de laatste strohalm die het Zwitserse fietsenmerk Thömus hem bood om zijn team te redden. Opnieuw werd er slechts een contract van één jaar getekend, maar Ralph Näf slaagde er wel in om zijn team bij elkaar te houden. Zowel de broers Flückiger als Alessandra Keller en Kathrin Stirnemann bleven hem trouw.

Na een succesvol 2018, met onder meer een wereldtitel van Alessandra Keller bij de U23 en de allereerste wereldbekerzege van Mathias Flückiger, kan Ralph Näf nu vol trots aankondigen dat het contract met Thömus met twee jaar verlengd werd.

Het team moet wel afscheid nemen van Lukas Flückiger, die terugkeert naar BMC, maar diens broer Mathias blijft wel aan boord. Ook Alessandra Keller, die de overstap maakt naar de elites, en Kathrin Stirnemann verlengden hun contract. Daarnaast vervoegen de beloften Vital Albin, die tijdens het WK in eigen land verraste met een zesde plaats bij beloften, en Ursin Spescha het team.