Merida eOne-Forty Limited en eOne-Sixty Limited in primeur op Velofollies

Door Jurgen Groenwals -

  • Techniek

Merida eOne-Forty Limited en eOne-Sixty Limited in primeur op Velofollies

Dit weekend worden fietsfanaten op VeloFollies in Kortrijk verwacht. Niet enkel kan je je daar gaan vergapen aan de nieuwste fietsen en toebehoren, je wordt er ook meteen mee op de hoogte gebracht van de nieuwste fietstrends. Maar, er is nog meer. Merida pakt namelijk met een wereldprimeur uit tijdens VeloFollies. Twee nieuwe elektrische mountainbikes worden voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld. De eOne-Forty Limited en de eOne-Sixty Limited zijn de aluminium uitvoeringen van de populaire carbon bikes, eOne-Forty en eOne-Sixty. Hiermee wordt de line-up aan elektrische mountainbikes van Merida helemaal compleet gemaakt. 

Even terug naar Girona, mei 2019. In die omgeving wordt de geheel vernieuwde eOne-Sixty aan de wereldwijde pers voorgesteld. Deze enduro e-mountainbike, waarbij de batterij in de carbon voordriehoek geïntegreerd is, had de zware taak zijn reeds zeer succesvolle voorganger te overtreffen. 

Wil je die hele voorstelling van de eOne-Sixty nog eens nalezen, dan kan je hier terecht: https://www.vojomag.nl/news/merida-eone-sixty/

Een paar maanden later volgde dan de eOne-Forty, gebouwd rond hetzelfde frame maar met een aangepaste geometrie en 140 millimeter veerweg, werd de eOne-Forty een speelsere en veelzijdigere e-mtb.

Om het gamma compleet te maken, stelt Merida nu de aluminium versies van deze twee modellen voor. De geometrie is identiek aan de carbon modellen. De combinatie van een 29”-voorwiel en een 27,5”-achterwiel maakt dat je vlot over obstakels bolt zonder aan wendbaarheid in te boeten. Beide modellen zijn uitgerust met de krachtige Shimano E-8000 motor en krijgen een Shimano E-8035 504 Wh batterij.

Dat de aluminium modellen met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding op de markt komen, hoeft niet te verbazen. Een Bike met Shimano XT/SLX 12 speed afmontage met Shimano MT-520 remmen met vier zuigers, een RockShox 35 Gold RL-voorvork en RockShox Super Deluxe Select+ demper kan nu de jouwe zijn voor een actieprijs van 4499 euro (normale prijs 4899 euro) voor de eOne-Forty Limited en 4599 euro (normale prijs 4999 euro) voor de eOne-Sixty Limited. Beide modellen zijn direct na de lancering te bestellen en leverbaar vanaf begin maart 2020 en zoals de naam doet vermoeden zijn beide modellen in beperkte oplage geproduceerd.

Meer info op de stand van Merida op Velofollies of via www.merida.nl.

Ons overzicht van het gamma van Merida vind je hier: www.vojomag.nl/merida-2020-een-fraaie-collectie-met-one-twenty-rc-en-eone-sixty-als-eyecatchers.

DoorJurgen Groenwals