N1NO Beyond – Episode 1: achter de schermen bij Nino Schurter

Door Jan Geys -

  • Sport

N1NO Beyond – Episode 1: achter de schermen bij Nino Schurter

Het seizoen 2024 wordt voor Nino Schurter geen seizoen als alle andere. De Zwitserse renner, door zijn fans de ‘G.O.A.T’ gedoopt voor ‘de beste aller tijden’, is begonnen met de voorbereidingen voor wat zeker zijn laatste Olympische Spelen zullen zijn. En zonder het einde van zijn carrière te noemen, produceerden zijn sponsors een reeks video’s waarin ze een kijkje nemen achter de schermen bij Schurter en zijn dierbaren. Dit is de eerste aflevering:

“Ik race al mijn hele leven en de sport heeft me meer gegeven dan ik me had kunnen voorstellen. Ik ben nog niet klaar met racen, ik heb nog zoveel te geven. Nu ben ik klaar om de wereld te laten zien wat mountainbiken echt betekent voor mij.” Dat is de commentaar van Nino Schurter bij de lancering van deze eerste video. De Scott-renner zet meteen de toon door te zeggen dat we het laatste van hem nog niet gezien hebben.

Nino Schurter heeft 10 wereldtitels, 35 wereldbekeroverwinningen en olympische medailles op zijn naam staan. Achter een buitengewone atleet schuilt een even buitengewone voorbereiding en een leefomgeving die bijdraagt ​​aan deze prestaties.

Foto : M.Cerveny/Scott Sports

In deze eerste aflevering van N1NO Beyond vinden we Schurter in Brazilië voor de opening van de World Cup XC 2024. Wat niemand kon voorspellen toen men begon met het filmen van deze serie, is dat het land waar de Zwitser in het verleden schitterde met olympisch goud nu het toneel zou worden van zijn slechtste prestatie in de wereldbeker in de afgelopen 15 jaar. Getroffen door een ooginfectie bewijst Nino Schurter aan zijn publiek en aan zijn concurrenten dat hij niet snel opgeeft. Verrassingsgasten in de video als Victor Koretzky en Benno Willeit, de teammanager van Specialized, benadrukken dat Nino de ergste nachtmerrie is van zijn concurrenten.

Foto : M.Cerveny/Scott Sports

In deze eerste aflevering kruisen we ook Yanick, de mecanicien van Nino Schurter die een tijdje geleden de deuren van de service course van Scott-Sram voor ons opende.

Foto : M.Cerveny/Scott Sports

Een ander sleutelfiguur in deze eerste aflevering: Thomas Frischknecht, de teammanager van Scott-Sram waarvoor Nino al jaren rijdt. Thomas sprak een paar maanden geleden, ten tijde van de lancering van de nieuwste generatie van de Rockshox SID, met ons over de evolutie van het materiaal.

Foto : M.Cerveny/Scott Sports

Nino Schurter rijdt nog steeds op een Scott Spark, die onlangs een nieuwste evolutie heeft ondergaan en uitgerust werd met het Rockshox Flight Attendant-systeem.

De videoserie zal het hele seizoen doorgaan en zal de erfenis die de Zwitserse kampioen aan onze sport heeft nagelaten, verder voeden.

Het Youtube-kanaal van Nino Schurter.

DoorJan Geys