Nieuw | Cannondale Scalpel Carbon SE LTD: 120 millimeter en … een Lefty!

Door Jan Geys -

  • Techniek

Nieuw | Cannondale Scalpel Carbon SE LTD: 120 millimeter en … een Lefty!

Vorig jaar bracht Cannondale een nieuwe Scalpel uit, inclusief een SE-versie met 120 millimeter veerweg en een klassieke vork; nu vervolledigt het merk het gamma met een exclusieve versie van de SE die dit keer wel met een Lefty Ocho wordt uitgerust.

De onderdelen behoren allemaal tot het topsegment en zijn weinig verrassend: een RockShox Sid Luxe Ultimate-demper, een Sram X01 Eagle-aandrijving, Sram Level TLM-remmen, een Cannondale DownLow-dropper post en carbon Cannondale HollowGram 25-wielen. Rond de wielen liggen een Maxxis Ardent Race (vooraan) en Rekon Race (achteraan).

De grootste nieuwigheid is dus de Lefty Ocho, in dit geval met 120 millimeter veerweg en een lockout op de vork. Het is voor het eerst sinds 2018, het jaar dat de Ocho het levenslicht zag, dat deze vork meer dan 100 millimeter veerweg krijgt. Met een aangekondigd gewicht van 1550 gram benadert de Lefty Ocho de laatste nieuwe Sid 120 Ultimate (lees hier onze test). De nieuwe Lefty Ocho zal vanaf deze zomer beschikbaar zijn en krijgt een prijskaartje van 1599 euro.

 

De Scalpel Carbon SE LTD Lefty wordt dan weer in de periode april-mei in de winkels verwacht. Hij zal voor 8399 euro over de toonbank gaan.

Meer info via www.cannondale.com

Foto’s copyright Cannondale

DoorJan Geys