Nieuw | Specialized Turbo Levo 3: nu ook in aluminium

Door Jan Geys -

  • Techniek

Nieuw | Specialized Turbo Levo 3: nu ook in aluminium

We hebben er bijna 9 maanden op moeten wachten maar eindelijk is het zover. We hebben het hier over de komst van de ‘goedkopere’ modellen van de Specialized Turbo Levo, waarvan bij de presentatie in maart jongstleden enkel de duurdere versies beschikbaar waren. Er komen drie modellen (een carbon en twee aluminium) bij waardoor het entreeticket nu daalt tot 6000 euro. We zetten de nieuwkomers even op een rij.

Het gamma begint nu met de Turbo Levo Alloy die voor 6000 euro over de toonbank gaat. Daarvoor krijg je een aluminium frame en een batterij van 500 Wh. Maar we willen er wel even op wijzen dat dit nog steeds 1001 euro duurder is dan het gelijkaardige model een jaar eerder voor de update. Een heel pak duurder dus, maar dat is iets dat we niet enkel bij Specialized zien. Zowat alle nieuwigheden van de laatste maanden werden er slachtoffer van, ook bij de merken die bekend staan voor hun goede prijs-kwaliteit.

De Turbo Levo Alloy is verder uitgerust met een RockShox 35 Silver-voorvork en Deluxe Select R-achterdemper, een Sram SX/NX Eagle-aandrijving, Sram Guide RE-remmen, Specialized 29-wielen met een interne breedte van 30 millimeter en een Specialized Butcher T9-band (vooraan) en Eliminator T7 (achteraan) met een Grid Trail-karkas en een breedte van 2.6″.

Ook met de Turbo Levo Alloy Comp blijven we in de aluminium klasse. Dit is het eerste model dat is uitgerust met een batterij van 700 Wh. Hij kost 7000 euro en daarvoor krijg je een Fox 36 Rythm / DPS Performance, een Sram NX / GX Eagle-aandrijving, Sram Code R-remmen, Specialized 29-wielen met een interne breedte van 30 millimeter en een Specialized Butcher T9-band (vooraan) en Eliminator T7 (achteraan) met een Grid Trail-karkas en een breedte van 2.6″. De Comp is verkrijgbaar in vier kleuren: Sage Green, Cobalt (foto’s hierboven), Flo Red en Black.

De laatste nieuwkomer is de Turbo Levo Comp Carbon, waarvan enkel het carbon frame verschillend is met de Alloy Comp. In tegenstelling tot het aluminium model, is dit carbon model enkel in het zwart verkrijgbaar. De Comp Carbon wisselt voor 8200 euro van eigenaar.

Meer info via www.specialized.com

Onze presentatie van de derde generatie van de Specialized Turbo Levo: www.vojomag.nl/nieuw-2021-specialized-levo-3-een-evolutie-die-amerikaans-aandoet

Onze eerste test in Mook: www.vojomag.nl/eerste-test-een-rondje-mook-met-de-nieuwe-specialized-turbo-levo-pro

DoorJan Geys