Nieuwe ploegmaats voor Mathieu van der Poel; Yana Belomoina tekent bij

Door Jan Geys -

  • Sport

Nieuwe ploegmaats voor Mathieu van der Poel; Yana Belomoina tekent bij

Corendon-Circus, de ploeg van Mathieu van der Poel, maakte vandaag de plannen bekend voor het komende mountainbikeseizoen. En we hebben meteen goed nieuws voor zijn fans, want Van der Poel zal ook in 2019 deelnemen aan de volledige wereldbeker MTB. En dat het menens is voor het team bewijst de aanwerving van de Noor Petter Fagerhaug, dit jaar nog winnaar van de World Cup U23. Ook Bart Brentjens en Yana Belomoina hadden goed nieuws, de Oekraïense verlengde haar contract met twee jaar.

Mathieu van der Poel en de mountainbike, het blijft pure hartstocht. De Nederlander zal ook volgend jaar een volledig seizoen afwerken op de mountainbike; naast de wereldbeker MTB staan ook EK en WK én een test event in Tokio op het programma. Voor die laatste wedstrijd zal Van der Poel komend winterseizoen enkele veldritten moeten opofferen, want dit test event staat gepland op 5 oktober 2019.

Het belooft een druk seizoen te worden voor Van der Poel, want het team kreeg ook de bevestiging dat het op de weg mag deelnemen aan zes Vlaamse klassiekers (waaronder de Ronde van Vlaanderen) en de Amstel Gold Race. Gelukkig staat de eerste wereldbeker MTB pas gepland voor 18 mei (Albstadt).

Mathieu van der Poel krijgt volgend seizoen in het MTB-team goed gezelschap. Met de Noor Petter Fagerhaug haalde het team een van de grootste talenten binnen. Fagerhaug won dit jaar na een spannende finale in La Bresse de wereldbeker bij de beloften.

Fagerhaug is niet de enige die het team komt versterken, want met de Duitse Ronja Eibl mikt het team ook op sterke prestaties bij de vrouwen U23. Eibl viel in Lenzerheide nipt naast het WK-podium en eindigde er als vierde. En ook de nummer vier van het WK bij de junioren, de Zwitser Loris Rouiller, vervoegt het team. De Nederlandse Ceylin Alvarado zal volgend seizoen naast de crossfiets ook de mountainbike van stal halen.

Yana Belomoina verlengt bij CST-Sandd-American Eagle

Na eerder David Nordemann en Anne Tauber heeft ook de Oekraïense Yana Belomoina haar contract met het team van manager Bart Brentjens verlengd tot en met de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Belomoina begint in 2019 aan haar zevende seizoen bij het team.

In de afgelopen zes seizoenen wisselde Yana Belomoina de nodige successen (Europese titels en de wereldbeker MTB bij zowel de U23 als de elites) af met dieptepunten door blessures.

Yana Belomoina: “Dit team voelt aan als mijn familie. We hebben samen heel wat hoogte- en dieptepunten beleefd. Ik wil hen daarvoor danken en samen willen we de komende twee jaar onze dromen doen uitkomen.”

Bart Brentjens: “We geloven 100% in Yana en dat ze na haar val vlak voor de world cup finale in La Bresse kan terugkeren naar de top. Ze is een vechter en een winnaar en heeft de kracht om haar doelen waar te maken.”

Carlos Coloma naar BH

En ook de bronzen medaillewinnaar van de Olympische Spelen in Rio heeft nieuws. Carlos Coloma verlaat Primaflor-Mondraker (het nieuwe team van Githa Michiels) en richt een nieuw team op: BH-Cafés Templo. Het grootste objectief: deelname aan de Olympische Spelen van Tokio, uiteraard!

Foto copyright UEC Mountain Bike European Championships / Michele Mondini-Bettiniphoto.net

Coloma krijgt twee jonge Spaanse talenten naast zich: Josep Duran en Rocío del Alba García, de bronzen medaillewinnares van de voorbije Europese kampioenschappen MTB.

DoorJan Geys