Perskindol Swiss Epic: Alice Pirard wint regenachtige rit!

Door Jan Geys -

  • Sport

Perskindol Swiss Epic: Alice Pirard wint regenachtige rit!

Wegens hevige regenval en sneeuw in de hoger gelegen delen van het parkoers werd de derde rit van de Perskindol Swiss Epic ingekort. Desondanks moesten de renners de rit van vandaag toch grotendeels in de regen afwerken. Daniel Geismayr en Jochen Käss waren ook vandaag weer de sterksten en verstevigden hun leiderstrui. Bij de dames kregen we een steviger duel te zien en daar trok de Belgische Alice Pirard samen met haar Zwitserse maatje Ariane Lüthi het laken naar zich toe. 

Voor Alice Pirard en Ariane Lüthi was dit de tweede ritzege tijdens deze Perskindol Swiss Epic, nadat ze eerder ook al de besten waren in de proloog.

Jammer genoeg leverde hun ritzege niet veel tijdswinst op in het klassement, want de leidsters Esther Süss en Jennie Stenerhag moesten slechts 24 seconden prijsgeven. Hierdoor kijken Pirard en Lüthi nog steeds tegen een achterstand aan van meer dan 15 minuten.

Bij de mannen lijkt het erop dat Centurion-Vaude het goede ritme te pakken heeft. Geismayr moet het in deze Perskindol Swiss Epic doen zonder zijn maatje Hermann Pernsteiner, waarmee hij recent nog de Transalp won. Of het feit dat Pernsteiner de mountainbike vaarwel zegt en zijn geluk op de weg gaat zoeken daar iets mee te maken heeft (Pernsteiner wordt de komende twee seizoenen bij Bahrain-Merida een ploegmaat van de Italiaan Vincenzo Nibali) weten we niet, maar feit is wel dat Geismayr nu een nieuw team vormt met de Duitser Jochen Käss.

Geismayr en Käss haalden het voor BiXS Pro Team en Texpa-Simplon. Door die nieuwe zege zit het geel nu nog steviger rond hun schouders.

In het Flow-format van de Perskindol Swiss Epic scoorden Michiel Van Aelbroeck en Frans Claes vandaag een perfecte vier op vier waardoor ze in de tussenstand een geruststellende voorsprong van één uur hebben op de nummers twee.

Geen nieuwe Belgische zege in de ‘Women en Mixed’-categorie vandaag. Meer zelfs, met hun tweede ritzege maakten de nummers twee uit de tussenstand, John Laughlin en Jodie Willett, in één klap hun achterstand op het Perskindol-Vojomag team goed. Met nog twee ritten te gaan bedraagt de voorsprong van Kristien Achten en Tim Jacobs op de nummers twee nog 12 pietluttige seconden. Dat belooft …

Vrijdag trekt het peloton van Leukerbad naar Zermatt. In de ‘gewone’ Perskindol Swiss Epic betekent dat een rit van 85 kilometer en 2800 hoogtemeters,  in de Flow-categorie 65 kilometer met 1300 positieve en 3250 negatieve hoogtemeters.

Uitslag Rit 3 Perskindol Swiss Epic 2017:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/09/3Etappe33RanglisteEtappeKategorie-2.pdf”]

Uitslag Rit 3 Perskindol Swiss Epic Flow 2017:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/09/3Etappe33RanglisteEtappeKategorie.pdf”]

De uitslag van de andere ritten vind je hier: Proloog – Rit 1Rit 2

Foto’s copyright Swiss Epic/Apix en Marius Maasewerd

DoorJan Geys