SKS Germany 2021: nieuwe bikepacking-tassen, een digitale voetpomp, ...

Techniek
23 September 2020 — Jan Geys

Het Duitse SKS Germany heeft een sluier gelicht van de nieuwe producten die we de komende maanden mogen verwachten. Zo komt er voor het eerst een bikepacking-collectie, verschijnen er enkele nieuwe spatborden, een digitale voetpomp en nog veel meer. We zetten het even op een rij.

Airstep Digi

De ergonomisch verantwoord ontworpen Airstep-voetpomp (die ontwikkeld werd in samenwerking met SQlab) staat al langer in de catalogus en daar komt nu een digitaal broertje bij.

De Airstep Digi is een handige voetpomp met een zeer nauwkeurige digitale weergave van de druk. Dankzij een innovatieve techniek kan je moeiteloos je band oppompen tot 7 bar. De Airstep Digi weegt 1400 gram, is leverbaar vanaf september 2020 en heeft een adviesprijs van 79,99 euro.

Explorer Exp. bikepacking-serie

Als antwoord op de groeiende vraag naar extra bagageruimte op de fiets, introduceert SKS een serie bikepacking-tassen. Deze nieuwe tassen worden zonder bagagedrager bevestigd, kennen enkele slimme toepassingen en zijn uiteraard waterdicht.

De serie bestaat uit drie tassen. De Explorer Exp. Framebag heeft een extra vak om een snelle toegang te garanderen tot tooltjes of een minipomp. Voor mountainbikes met een achterdemper is hij niet geschikt, maar op andere frames zou er voldoende ruimte moeten zijn voor een bidon in de bidonhouder. De totale inhoud bedraagt 4 liter en hij heeft een adviesprijs van 59,99 euro.

Vervolgens is er de Explorer Exp. Saddlebag die inclusief een spatbord wordt geleverd. Dat spatbord is zonder gereedschap te monteren. De zadeltas heeft een inhoud van 13 liter en een handig extra bagagenet voor snelle toegang tot een jas. Prijs: 79,99 euro.

Tot slot is er ook een Explorer Exp. Barbag met een inhoud van 9 liter. Prijs: 59,99 euro. Alle bikepacking-tassen zijn verkrijgbaar vanaf het tweede kwartaal van 2021.

Compit Stem

De vernieuwde SKS Compit-smartphonehouder stelden we al eerder voor, maar het Duitse merk blijft dit systeem verder ontwikkelen en komt nu met een Compit Stem. Hiermee wordt de smartphonehouder rechtstreeks onder de bestaande stuurpendop (Ahead Cap) gemonteerd en niet langer via beugels op het stuur of de stuurpen.

Met de solide bajonethouder wordt de mobiele telefoon snel en gemakkelijk in één draai – in beide richtingen – bevestigd. De Compit Stem is per direct leverbaar en heeft een adviesprijs van 24,99 euro.

Com/Smartbag

In dezelfde productcategorie stelt SKS ook een nieuwe, universele smartphonetas voor. De Com/Smartbag is gemaakt uit waterafstotend materiaal en kan dankzij de adapter op elke Compit-smartphonehouder bevestigd worden. Hij beschermt je smartphone tegen spatwater en het grote transparante venster zorgt voor een comfortabele bediening van het touchscreen. Ook ontgrendelen van de smartphone per vingerafdruk direct door de folie is mogelijk. De Com/Smartbag zal vanaf het eerste kwartaal van 2021 in de winkels liggen en moet 19,99 euro kosten.

Spatborden

SKS pakt uit met meerdere nieuwe spatborden, wij onthouden er voor onze mountainbikes twee. De Mudrocker is een hagelnieuwe spatbordset die zonder gereedschap op de fiets kan geplaatst worden en is geschikt voor zowel 27,5”- als 29”-wielen. De bandbreedte gaat tot 3.0”.

Het achterste spatbord kan met een Extender verlengd worden om trapaslager en derailleur te beschermen. Prijzen: 29,99 euro (front) en 34,99 euro (rear). Leverbaar vanaf maart 2021.

Een ander alternatief is de Flap Guard, een miniscuul opsteek-spatbord van 45 gram voor het voorwiel. Adviesprijs: 9,99 euro. De S-Guard plaats je dan weer onder het zadel en weegt 24 gram. De adviesprijs bedraagt eveneens 9,99 euro en beide zijn per direct leverbaar.

En ook …

Tot slot kreeg ook de Monkeybottle Twist (39,99 euro) een nieuwe look (meer over de verschillende bidonhouders van SKS Germany lees je hier: www.vojomag.nl/test-9-bidonhouders-van-sks-germany-gewikt-en-gewogen) en komen er begin volgend jaar nog enkele nieuwe MonkeyLink-lampen aan.

In volgorde (van links naar rechts op de foto’s) zijn dat de Supernova Mini 2 Pro (229,99 euro), ML-PowerBeam (179,99 euro) en ML-Highbeam (129,99 euro). Eerstgenoemde wordt verwacht in april 2021, de andere twee in februari 2021.

Meer info via www.sks-germany.com

Meer lezen over SKS Germany: www.vojomag.nl/?s=sks+germany

Foto’s copyright SKS Germany