Transfernieuws: Ondrej Cink versterkt het Kross Racing Team

Door Jan Geys -

  • Sport

Transfernieuws: Ondrej Cink versterkt het Kross Racing Team

De Tsjech Ondrej Cink weet waar de komende twee seizoenen zijn toekomst ligt. Cink maakte dit jaar, na een korte zijsprong op de weg, bij het Spaanse Primaflor-Mondraker zijn comeback in het mountainbiken en zet nu zijn carrière verder bij het Poolse Kross.

De 28-jarige Tsjech, die in 2015 nog goed was voor brons tijdens de wereldkampioenschappen MTB, nam in 2017 een break in het mountainbiken om zijn kans te wagen op de weg. Aan het eind van dat seizoen kwam hij tot het besluit dat zijn hart toch meer bij het mountainbiken lag en kondigde hij zijn comeback aan. En met succes, want Cink sloot het seizoen af op de 16de plaats in de wereldranking. Daarnaast won hij enkele kleinere wedstrijden en de komende twee seizoenen hoopt hij bij het Poolse Kross ook terug op het voorplan te treden in de wereldbeker MTB.

“Ik voel me klaar voor een nieuwe uitdaging. Het is een hele eer om te mogen samenwerken met een renster als Maja Włoszczowska. Het motiveert me nog meer om opnieuw topresultaten neer te zetten”, aldus Ondrej Cink.

De Tsjech is het eerste nieuwe gezicht bij het Kross Racing Team dat in het tussenseizoen wel Jolanda Neff zag vertrekken naar het Amerikaanse Trek. Bij zijn vorige team, Primaflor-Mondraker, is het Githa Michiels die in 2019 het team in de kijker moet rijden.

Foto’s copyright Kross

DoorJan Geys