World Cup MTB Albstadt: Loana Lecomte alleen op de wereld!

Door Jan Geys -

  • Sport

World Cup MTB Albstadt: Loana Lecomte alleen op de wereld!

Ze deed het vorig jaar al een keer in Nove Mesto en ook in Albstadt stond er vandaag geen maat op de Française Loana Lecomte. Voor haar landgenote Pauline Ferrand-Prévot zat er niet meer in dan een tweede plaats, de Amerikaanse Haley Batten greep rang drie.

Kate Courtney en Anne Terpstra waren de dichtste achtervolgsters, maar net als de rest van het peloton zou niemand het achterwiel van de jonge Française nog terugzien. Achter dit duo voelde Pauline Ferrand-Prévot het gevaar maar hoe hard de wereldkampioene ook haar best deed, was het al snel duidelijk dat ze vandaag voor plaats twee reed.

Achter hen wisselden de posities wel. Eerst leek Rebecca McConnell vertrokken voor de derde podiumplek, maar de Australische zou die inspanningen later in de wedstrijd bekopen en zelfs nog buiten de top 20 tuimelen.

Kate Courtney dan maar? Ook niet, want de Amerikaanse was niet opgewassen tegen een versnelling van haar landgenote Haley Batten. Even leek Batten – in 2019 nog goed voor winst bij de beloften in Nove Mesto – zelfs nog op weg om Ferrand-Prévot op te peuzelen maar dat was net te hoog gegrepen. Met een derde plaats in haar eerste World Cup bij de elites komt ze wel via de grote poort binnen.

Kate Courtney eindigde als vierde terwijl achter haar de Oekraïense Yana Belomoina na een fenomenale slotronde alsnog een vijfde plaats uit de brand sleepte, dit ten nadele van Anne Terpstra die zesde werd. Githa Michiels kwam beter voor de dag dan in de shorttrack en sloot nog net de top twintig af. Lotte Koopmans (32ste), Anne Tauber (37ste) en Sophie von Berswordt (51ste) eindigden verderop, voor Ceylin del Carmen Alvarado zat de wedstrijd er reeds in de eerste ronde op.

Wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot trekt volgende week als leidster in de wereldbeker naar de tweede manche in Nove Mesto. Ze telt voorlopig 5 punten voorsprong op Loana Lecomte.

Uitslag wereldbeker MTB Albstadt 2021 vrouwen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2021/05/albs_xco_we_results-1.pdf”]

Tussenstand World Cup MTB XCO 2021 vrouwen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2021/05/albs_xco_we_standings.pdf”]

De andere uitslagen van de World Cup MTB 2021 in Albstadt: Shorttrack – U23

DoorJan Geys