World Cup MTB Nove Mesto: Loana Lecomte volgt zichzelf op!

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "World Cup MTB Nove Mesto: Loana Lecomte volgt zichzelf op!"

Vorig jaar betekende Nove Mesto de grote doorbraak van Loana Lecomte op het internationale toneel, dit jaar vertrok ze er na haar winst van vorige week in Albstadt als grote favoriete. De Française trok zich niets aan van de grote druk die op haar schouders rustte en won met sprekend gemak voor het tweede jaar op rij.

Lecomte trok zich niets aan van de modderpoelen en vele gladde boomwortels, wat een verschil met de rest van het peloton dat heel wat meer moeite had met het Tsjechische circuit.

Kate Courtney en Haley Batten probeerden in de startlus wel om mee te gaan, maar een klein foutje van Courtney zorgde voor een verlies van enkele kostbare seconden. Een voorteken voor wat nog zou komen, want Courtney kende een heuse baaldag. Aan het einde van de eerste ronde ging de Amerikaanse onderuit in de AC-DC singletrack en brak daarbij haar remhendel. Courtney verloor veel tijd in de pits, maar nog was haar lijdensweg niet voorbij. In de derde ronde kreeg ze ook nog af te rekenen met een lekke band. Courtney zou uiteindelijk als 41ste eindigen.

Haar positie vooraan was ondertussen ingenomen door Rebecca McConnell. De Australische kampioene liep tot 20 seconden uit op Haley Batten, op dat moment de nummer drie in de wedstrijd. Toch kon McConnell niet verhinderen dat Batten met een formidabele slotronde de tweede plaats nog kwam afsnoepen.

Wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot was al blij dat haar crash van vrijdag in de shorttrack geen te zware gevolgen had. De Française moest ergens midden in het deelnemersveld starten en kwam al snel vooraan postvatten. Vanaf dat moment was het vechten om haar positie te behouden, wat ook lukte. Ferrand-Prévot werd vierde.

De laatste podiumplaats was voor de Britse Evie Richards, zij eindigde als vijfde voor Linda Indergand, Sina Frei en Jolanda Neff. Na dit Zwitserse trio, volgde met Anne Terpstra en Anne Tauber een Nederlands duo op de plaatsen 9 en 10. Ceylin del Carmen Alvarado deed het beter dan in Albstadt en eindigde als 32ste, net voor Belgisch kampioene Githa Michiels die 33ste werd. Ook Sophie von Berswordt haalde de top 40, zij werd 37ste. Lotte Koopmans eindigde als 46ste.

Een DNF was er voor onder meer voor Laura Stigger en Jenny Rissveds. In de tussenstand van de wereldbeker gaat Loana Lecomte nu ruimschoots aan de leiding met een voorsprong van 145 punten op Haley Batten.

Uitslag wereldbeker MTB Nove Mesto 2021 vrouwen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2021/05/novm_xco_we_results.pdf”]

Tussenstand wereldbeker MTB 2021 vrouwen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2021/05/novm_xco_we_standings.pdf”]

De andere uitslagen van de World Cup MTB 2021 in Nove Mesto: Shorttrack – U23

Door Jan Geys