Test | Look X-Track, Ritchey WCS XC & Shimano XT: drie SPD-pedalen op de testbank

Dossiers Techniek
26 April 2018 — Olivier Béart

Conclusie

Na afloop van onze test waarin drie SPD-pedalen met elkaar in de clinch zijn gegaan, stellen we vast dat Shimano het strijdtoneel met opgeheven hoofd mag verlaten. De Japanners zijn nog steeds de kampioenen wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding maar toch wordt er stevig aan hun troon gezaagd. Zo scoren de Ritchey WCS XC-pedalen beter qua afwerking, betrouwbaarheid en gewicht.

Look is er dan weer in geslaagd om met de X-Track een model op de markt te brengen met een eigen persoonlijkheid. Het gevoel tijdens het trappen op de pedalen is iets anders en beter als op de klassieke modellen met Shimano op kop. Vermits we ze minder lang hebben getest als de twee andere pedalen moeten ze natuurlijk nog wel bewijzen wat ze waard zijn op lange termijn.

Het is na afloop van deze test moeilijk om een duidelijke en objectieve winnaar aan te duiden, want geen enkel van de geteste SPD-pedalen is perfect. Ze beantwoorden wel allemaal aan wat je mag verwachten van goede pedalen. Puur subjectief gezien zijn onze testers het er over eens dat de Look X-Track-pedalen als besten uit de test komen.