World Cup XC Mont-Sainte-Anne: Schurter en Belomoina stellen eindzege veilig

Door Jan Geys -

  • Sport

World Cup XC Mont-Sainte-Anne: Schurter en Belomoina stellen eindzege veilig

In het Canadese Mont-Sainte-Anne stond afgelopen weekend de grote klassieker van de World Cup XC 2017 op het programma. Met Nino Schurter en Yana Belomoina kregen we verwachte winnaars te zien, maar daarnaast zorgde vooral het aanwezige Franse contingent voor de nodige suspens. Voor Pauline Ferrand-Prévot betekende Mont-Sainte-Anne zelfs de terugkeer op een mondiaal podium, iets waar ze de afgelopen twee jaar niet meer in geslaagd was.

Mont-Sainte-Anne staat al sinds de beginjaren van de World Cup MTB op de kalender. Het parkoers op zich mag de afgelopen jaren dan wel wat gewijzigd zijn, toch blijft dit voor veel renners één van hun favoriete omlopen. Desondanks zien we in Canada echter steeds minder renners aan de start verschijnen, zeker in vergelijking met de Europese wereldbekers. Maar dit weerhield de aanwezige renners niet om er een mooi spektakel van te maken.

Om dat spektakel aan de hand van ons fotoalbum te herbeleven, volstaat het om hieronder te klikken op de vakjes achter de betreffende titel:

DoorJan Geys