Nieuwe pompkop, frametassen, bidons en veel meer bij SKS GERMANY

Door Jan Geys -

  • Techniek

Nieuwe pompkop, frametassen, bidons en veel meer bij SKS GERMANY

Naar goede jaarlijkse gewoonte is Eurobike de vaste afspraak voor het Duitse SKS Germany om enkele nieuwigheden te presenteren. Zo ook dit jaar. We zetten de interessantste op een rij, te beginnen met de CLIK VALVE-pompkop die een antwoord biedt op de fonkelnieuwe Schwalbe CLIK VALVE-ventielen.

Een nieuw pompentijdperk

Je zou er haast achteloos voorbijlopen maar deze AIR-X-PLORER CLIK VALVE heeft wel degelijk iets nieuws aan boord. Als je goed kijkt zie je dat de pompkop er helemaal anders utiziet dan op de vloerpompen die we momenteel kennen. SKS is er met deze pomp als de kippen bij om een antwoord te bieden op de nieuwe Schwalbe Clik Valve die vorige week de ventielwereld op zijn kop kwam zetten. Over die SCV-ventielen, die wel eens de nieuwe standaard zouden kunnen worden, vertellen we alles in dit artikel: Betekent de nieuwe Schwalbe Clik Valve het einde van het Presta-ventiel?

Omdat bestaande ventielen simpel kunnen worden omgezet op de nieuwe SCV-standaard, kan ook de pompkop van alle SKS-vloerpompen vervangen worden door een SCV-pompkop. De AIR-X-PLORER CLIK VALVE is al voorzien van de innovatieve pompkop en wordt geleverd met twee ventielkernen voor montage achteraf bij Franse en dunlopventielen. Beschikbaarheid en adviesprijs nog niet gekend.

Altijd mee met de flow!

In de catalogus van SKS vinden we opbergtassen in alle maten en vormen, denk aan zadeltassen, frametassen, stuurpentassen, … SKS noemt deze kleinere tassen FLOWBAGS en naargelang de praktijk worden ze onderverdeeld in URBAN, EXPLORE, TRAIL en RACE. Voor offroad-gebruik zijn vooral de EXPLORE- en TRAIL-modellen van belang, maar het is bij de URBAN-modellen dat we de interessantste nieuwigheid zien verschijnen.

URBAN STEM BAG

Zo is er voortaan ook een waterafstotende URBAN STEM BAG verkrijgbaar, waarvan het elastische koord snel toegang verschaft tot de spullen. Ideaal om een snack op te bergen, want vaak zien we dat bij bikepacken de TOPTUBE BAG al benomen is door een smartphone, kabels, laders en/of een powerbank.

De URBAN STEM BAG is niet exclusief voorbehouden voor de stuurpen, want deze kan ook heel eenvoudig met klittenbandstraps of schroeven aan de onderste framebuis of aan het fietszadel worden bevestigd. Twee zijtassen van scheurbestendig meshmateriaal bieden plaats voor sleutels of geld. Er zijn zelfs ogen om karabijnhaken aan te brengen, maar ook reflecterende elementen, een afvoergoot voor water in de versterkte bodem en een schouderriem voor comfortabel transport.

 

Inhoud: 1250 ml; maten: 250 x 100 x 100 mm; gewicht: 160 g. Adviesprijs: € 39,99 (leverbaar vanaf oktober 2024).

URBAN TOPTUBE BAG

Licht en toch robuust: de URBAN TOPTUBE BAG is met de beschermde kabeldoorvoer de geknipte SKS-fietstas om de smartphone op te bergen of een powerbank in weg te stoppen om de gps onderweg bij te laden. Hij kan ofwel met schroeven of met klittenbandstraps aan de bovenbuis van de fiets worden bevestigd. De straps met Tube Protection beschadigen de lak niet, kunnen individueel worden ingekort en zijn vervangbaar. Het gebruikte materiaal is uiteraard waterafstotend.

Inhoud: 650 ml; maten: 210 x 60 x 100 mm; gewicht: 135 g. Adviesprijs: € 24,99 (leverbaar vanaf oktober 2024).

EXPLORE FRAME BAG

Naast de EXPLORER-familie die we al eerder aan de tand voelden (Test | SKS Germany EXPLORER EXP. bikepacking-tassen: ik pack, dus ik ben!), heeft SKS nu ook een EXPLORE-lijn. Deze FLOWBAG zoals SKS de nieuwe tassen ook wel noemt, is met zijn volume van 1400 ml kleiner dan de EXPLORER-frametas. Bijzonder handig is het pakkoord aan de onderkant om een minipomp, regenjas of mueslireep te bevestigen om zo extra volume te creëren.

Inhoud:1400 ml; maten: 310 x 60 x 150 mm; gewicht: 200 g. Adviesprijs: € 39,99 (leverbaar vanaf oktober 2024).

TRAIL SADDLE BAG

Zweer je nog steeds bij een zadeltas, kijk dan zeker eens naar deze TRAIL SADDLE BAG, naar keuze in maat M of L. Naast het verschil in volume – 900 ml voor de M, 2000 ml voor de L – is er nog een opmerkelijk verschil: de TRAIL SADDLE BAG M is voorzien van een ‘klassieke’ ritssluiting met handige Easyzip-functie, het L-model kan dankzij een handige rolltop-sluiting flexibel worden aangepast en gevuld.

TRAIL SADDLE BAG M: inhoud: 900 ml; maten: 200 x 70 x 110 mm; gewicht: 115 g. Advies-prijs: € 29,99 (leverbaar vanaf oktober 2024).

TRAIL SADDLE BAG L: inhoud: 2000 ml; maten: 330 x 70 x 110 mm; gewicht: 180 g. Advies-prijs: € 34,99 (leverbaar vanaf oktober 2024).

Voor extra spatbescherming

We worden dit jaar overspoeld door regen en nattigheid en dan biedt een goed spatbord uitkomst. De SPEEDROCKER blonk al uit in een eerdere review, maar voortaan is er ook een XL-versie van dit gravelspatbord beschikbaar voor bandbreedtes tot 52 mm, ofwel 10 mm meer dan op de ‘normale’ versie. Een opvallend kenmerk is de dubbele spoilerfunctie op het voorspatbord, dat wordt bevestigd met antislip klittenbanden die met rubber bekleed zijn. Beschikbaarheid en adviesprijs nog niet gekend.

In harmonie met de natuur

Eindigen doen we met een milieuvriendelijke noot en deze bidon op basis van bio-plastic. Voor de productie van de BIO BOTTLE wordt suikerriet gebruikt – een hernieuwbare grondstof die bij de groei CO2 opneemt. Deze in Europa gemaakte bidon draagt dus actief bij aan de reductie van broeikasgassen en kan volledig gerecycled worden. De bioplastic is smaakneutraal, BPA-vrij en kan in de vaatwasser. Keuze uit 500 ml (€ 5,99) of 750 ml (€ 6,99), leverbaar vanaf september 2024.

Meer info via www.sks-germany.com

Foto’s copyright SKS Germany

DoorJan Geys