Githa Michiels en Ariane Lüthi vormen een dream team voor de Cape Epic

Sport
7 March 2018 — Jan Geys

Van een verrassing gesproken. Het stond helemaal niet in haar agenda ingepland, maar de Belgische kampioene Githa Michiels zal over een tiental dagen deelnemen aan de Absa Cape Epic. Deze lastminute wijziging in haar programma kwam er op vraag van Ariane Lüthi die haar teammaatje Christina Kollman vorige week ziek zag uitvallen.

Copyright EGO Promotion/Thomas Weschta

De plannen die Ariane Lüthi had voor de Cape Epic van dit seizoen kregen een flinke knauw toen ze plots op zoek moest naar een nieuwe teampartner. De Zwitserse vond die in de persoon van de Belgische kampioene crosscountry Githa Michiels en ze voegt er nog fijntjes aan toe dat deze wissel niets zal veranderen aan haar ambities om een gooi te doen naar de eindzege. Lüthi won de Cape Epic in het verleden al vijf keer en ze is er zeker van dat Michiels een geweldige vervangster is voor Christina Kollman die uitviel met een abces aan haar tand.

Ariane Lüthi (witte helm) in actie tijdens de laatste Swiss Epic, met die andere Belgische topper Alice Pirard aan haar zijde. Foto copyright Marius Maasewerd.

“Githa is sterk en ze geeft ook niet op, dingen die belangrijk zijn in de Cape Epic,” aldus Lüthi. “Ik kijk er dan ook al naar uit om over tien dagen tegen een sterk deelnemersveld de strijd aan te gaan. Een MTB-meerdaagse heeft veel te maken met hoe je omgaat met de uitdagingen en ik geloof dat wij een winnende attitude hebben.”

Githa Michiels is natuurlijk niet vreemd met wedstrijden op hoog niveau en ze eindigde onlangs nog als vijfde in de Afxentia Stage Race en als tweede in het Cypriotische Amathous. Net voor de start van die wedstrijd had ze ons nog toevertrouwd dat ze de eerste world cup MTB in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch links zou laten liggen (lees hier het interview), maar nu trekt ze dus alsnog naar Zuid-Afrika, zij het wel voor de Cape Epic.

Het is de eerste keer dat de Belgische kampioene van start zal gaan in de Cape Epic en ze is natuurlijk maar wat blij dat ze dat kan doen met de ervaren Lüthi en het Spur Team aan haar zijde. Zien we binnenkort een Belgische op het eindpodium van de Cape Epic?