Nederlandse selectie voor WK MTB Lenzerheide

Sport
20 August 2018 — Jan Geys

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de Nederlandse selectie bekendgemaakt voor de wereldkampioenschappen MTB in het Zwitserse Lenzerheide. Deze vinden plaats van woensdag 5 tot en met zondag 9 september.

Mathieu van der Poel is het belangrijkste speerpunt van de Nederlandse selectie. Zijn mindere dag op het EK MTB in Glasgow spoelde Van der Poel al door met een zilveren medaille tijdens de Europese wegrit. Afgelopen week wist hij ook nog eens twee ritten te winnen tijdens de Arctic Race of Norway. De vorm is dus goed en in Lenzerheide gaat hij dan ook voor niets minder dan een medaille.

Nog een speerpunt is Anne Tauber. Tijdens het afgelopen EK moest ze tevreden zijn met een zesde plaats, maar in Mont-Sainte-Anne stond ze enkele dagen later opnieuw op het podium. Ze is erg gemotiveerd om op haar eerste elite WK een mooi resultaat neer te zetten.

Afwezig in de selectie bij de elites zijn Anne Terpstra (herstellende van een infectie aan haar enkel) en toch wel verrassend Michiel van der Heijden. Deze laatste zal dus zijn mooie prestatie van vorig jaar, toen hij veertiende werd op het WK, niet kunnen herhalen.

Ook bij de beloften heeft Nederland enkele podiumkandidaten. Zowel David Nordemann als Milan Vader zouden in een goede dag mee moeten kunnen met de besten. Marc Bouwmeester, gisteren nog tweede in het Benelux-kampioenschap, is de joker in de selectie bij het WK MTB U23.

Bij de U23-vrouwen neemt Nederland enkel Sophie von Berswordt mee, die met deze selectie beloond wordt voor haar sterke prestaties van de voorbije maanden. Zo reed ze een sterk NK en EK en is ze aangehaakt bij de top 10 in haar categorie. Bij de junior-mannen moet de tweeling Mick en Tim van Dijke de eer van Nederland hoog houden.

“In de breedte hebben we een hele mooie en sterke WK-selectie met zeker kansen op medailles. We zullen met de selectie bijna twee weken voor de wedstrijden aanwezig zijn, omdat het parcours op hoogte ligt en we zo voldoende tijd hebben om aan te passen aan deze omstandigheden,” aldus bondscoach Gerben de Knegt.

De Nederlandse selectie voor het WK MTB in Lenzerheide

Elite mannen: Mathieu van der Poel
Elite vrouwen: Anne Tauber
U23 mannen: Milan Vader, David Nordemann, Marc Bouwmeester
U23 vrouwen: Sophie von Berswordt
Junior-mannen: Tim van Dijke, Mick van Dijke