Perskindol Swiss Epic: Centurion-Vaude op weg naar de eindzege

Door Jan Geys -

  • Sport

Perskindol Swiss Epic: Centurion-Vaude op weg naar de eindzege

Centurion-Vaude ging ook in de vierde rit van de Perskindol Swiss Epic met de zege aan de haal en behoudens ongelukken is het duo Daniel Geismayr en Jochen Käss, met nog één rit te gaan, ook zeker van de eindzege in deze Perskindol Swiss Epic. Hetzelfde verhaal bij de dames, waar de leidsters in de tussenstand, Esther Süss en Jennie Stenerhag, ook bijna zegezeker zijn.

Op de vijfde dag van de Perskindol Swiss Epic was ook de zon eindelijk van de partij, maar met temperaturen rond het vriespunt was het wel bijzonder koud.

Na het winnende Centurion-Vaude duo werd het BiXS Pro team, bestaande uit Konny Looser en Oliver Zurbrügg, nog maar eens tweede. Moest BiXS nog de ambitie hebben om in de slotrit een gooi te doen naar de eindzege, dan moeten ze in die slotrit een achterstand van 15 minuten goedmaken. Een bijna onmogelijke opdracht dus.

Bij de dames toonden de Zwitserse Esther Süss en de Zweedse Jennie Stenerhag nog maar eens hun klimmerscapaciteiten. Ze haalden het voor de nummers twee in de tussenstand, Alice Pirard en Ariane Lüthi, die nu tegen een achterstand van meer dan 18 minuten aankijken.

In de Flow-categorie moesten Kristien Achten en Tim Jacobs afscheid nemen van de leiderstrui, maar met een achterstand van 27 seconden is daar in de slotrit nog alles mogelijk.

Michiel van Aelbroeck en Frans Claes daarentegen slaagden er wel in om een nieuwe ritzege te boeken. Ook zij zijn behoudens ongelukken al zeker van de eindzege.

Morgen vindt de slotrit van deze Perskindol Swiss Epic plaats aan de voet van de alom bekende Matterhorn.

Uitslag Rit 4 Perskindol Swiss Epic 2017:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/09/4Etappe44RanglisteEtappeKategorie.pdf”]

Uitslag Rit 4 Perskindol Swiss Epic Flow 2017:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/09/4Etappe44RanglisteEtappeKategorie-2.pdf”]

De uitslag van de andere ritten vind je hier: Proloog – Rit 1 – Rit 2 – Rit 3

Foto’s copyright Swiss Epic/Marius Maasewerd

DoorJan Geys