Puck Pieterse pakt brons op slotdag EK XCO Monte Tamaro!

Sport
18 October 2020 — Jan Geys

Normaal wordt de slotdag van een groot kampioenschap steeds voorbehouden voor de elite-categorieën, maar die kruisten gisteren al de degens in Monte Tamaro. Daardoor mochten de junioren en de U23-vrouwen dit Europees kampioenschap in schoonheid afsluiten. Dat deed ook Puck Pieterse, zij zorgde voor de derde Nederlandse medaille van dit EK.

Junior-mannen

De Deen Oliver Vedersø Sølvhøj wist in het hol van de leeuw maar liefst drie thuisrenners in bedwang te houden. Sølvhøj haalde het met 10″ voorsprong op Janis Baumann en 14″ op Luke Wiedmann.

Het Nederlandse drietal Frits Biesterbos, Chris van Dijk en Tom Schellekens werd respectievelijk 22ste, 32ste en 40ste.

Uitslag EK XC0 Monte Tamaro 2020 junior-mannen:

Download (PDF, 335KB)

Junior-vrouwen

Tegen Mona Mitterwallner valt er momenteel niets in te brengen bij de junior-vrouwen. Na de regenboogtrui die ze vorige week in Leogang veroverde, mag ze nu ook de Europese kampioenstrui in haar kast hangen.

De Française Olivia Onesti eindigde op 2’36” als tweede, Puck Pieterse pakte op 3’07” het brons. Fem van Empel eindigde als 12de.

Uitslag EK XC0 Monte Tamaro 2020 junior-vrouwen:

Download (PDF, 331KB)

U23-vrouwen

De slotwedstrijd van dit EK leverde winst op voor Loana Lecomte. De Française brak de laatste weken helemaal door. De wereldkampioene had aan de meet maar liefst 4’20” voorsprong op de Italiaanse Marika Tovo die na een moeilijk 2019 eindelijk terug op de goede weg lijkt.

De Russische Viktoria Kirsanova eindigde als derde. 

Uitslag EK XC0 Monte Tamaro 2020 U23-vrouwen:

Download (PDF, 330KB)

De andere resultaten van de Europese kampioenschappen vind je hier: Team RelayEliminator  – Elites & U23-mannen

Foto’s copyright Michele Mondini