WK MTB Mont-Sainte-Anne: Vlad Dascalu maakt favorietenrol waar bij U23

Door Jan Geys -

  • Sport

WK MTB Mont-Sainte-Anne: Vlad Dascalu maakt favorietenrol waar bij U23

Topfavoriet Vlad Dascalu heeft in Mont-Sainte-Anne zijn favorietenrol waargemaakt en Roemenië voor het eerst in de geschiedenis een wereldtitel bezorgd in het mountainbiken. Het podium werd aangevuld door de Zwitsers Filippo Colombo en Vital Albin, nochtans allebei slachtoffer van een lekke band.

De Roemeen Vlad Dascalu beheerst die techniek uitstekend. Dascalu, die al jaren in Spanje woont, kwam al snel aan de leiding en zou onbedreigd naar de wereldtitel soleren.

Achter hem sloeg het noodlot wel toe. Joffre Cullell Estape was de enige die in het begin van de wedstrijd het wiel van Dascalu kon bijhouden, maar de Spanjaard kwam stevig ten val in de afdaling van de Béatrice en gaf wat later ontgoocheld op.

Simon Andreassen leek in de slotronde op weg naar het zilver, maar de Deen finishte op een lekke achterband en werd zevende.

Het zilver ging zo naar de Zwitser Filippo Colombo die op net geen twee minuten van Dascalu eindigde. Vital Albin, nog een Zwitser, eindigde als derde. Ook beide Zwitsers kregen te kampen met een lekke band.

Verrassender was de vierde in de uitslag, de Chileen Martin Vidaurre Kossman. De Duitser Maximilian Brandl eindigde als vijfde.

Beste Nederlandse vertegenwoordiger werd Mick van Dijke op de 49ste plaats. David Nordemann viel in de eerste ronde en gaf wat later met mechanische problemen op. Voor België stond er niemand aan de start van dit WK.

Uitslag WK MTB Mont-Sainte-Anne 2019 U23-mannen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2019/08/Results-6.pdf”]

Meer over het WK MTB in Mont-Sainte-Anne hier: Junioren – Team Relay – e-MTB

Foto’s UCI Mountainbike / Michal Cerveny

DoorJan Geys