WK MTB Val di Sole 2021: een Franse dubbel bij de junioren

Door Jan Geys -

  • Sport

WK MTB Val di Sole 2021: een Franse dubbel bij de junioren

Afgelopen woensdag werd Frankrijk reeds wereldkampioen team relay en daar kwamen op de tweede dag van de wereldkampioenschappen MTB in Val di Sole nog twee titels bij. Line Burquier en Adrien Boichis – die beiden ook deel uitmaakten van het winnende team op woensdag – wonnen nu ook hun titelstrijd bij de junioren.

Vrouwen junioren

Foto copyright Michele Mondini

Bij het ingaan van de laatste ronde telde Olivia Onesti een voorsprong van 15 seconden op Line Burquier en Sara Cortinovis. Onder impuls van Burquier, die enkele weken geleden ook al de Europese titel wist te veroveren, smolt die voorsprong als sneeuw voor de zon.

Foto copyright Michele Mondini

Iedereen zat op een sprint tussen de twee Françaises te wachten, maar het was uiteindelijk Line Burquier die solo over de meet kwam en haar eerste individuele wereldtitel behaalde! Enkele seconden later werd er wel gesprint voor de tweede plaats en daarin was Olivia Onesti net wat sneller dan Sara Cortinovis.

De Belgische Julia Grégoire eindigde als 23ste.

Uitslag WK MTB Val di Sole 2021 vrouwen junioren:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2021/08/XCO_WJ_Analysis.pdf”]

Mannen junioren

Foto copyright Michele Mondini

Bij de mannen junioren trok Adrien Boichis al in de eerste ronde op avontuur om zijn lange solo ook succesvol af te sluiten. De Fransman haalde het met een voorsprong van 1’13” op de Colombiaan Camilo Gomez. Het brons was voor de Zwitser Nils Aebersold.

Foto copyright Michele Mondini

Chris van Dijk werd op de 20ste plaats de beste Nederlander, Tom Schellekens eindigde als 33ste en David Haverdings als 46ste. Tim Rex was dan weer de beste Belg, hij eindigde als 45ste; Théo Demarcin als 49ste.

Uitslag WK MTB Val di Sole 2021 mannen junioren:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2021/08/XCO_MJ_Analysis.pdf”]

De andere uitslagen vind je hier: Team RelayXCC

DoorJan Geys