WK MTB Val di Sole 2021 | XCO vrouwen: Evie Richards verrast!

Sport
29 August 2021 — Jan Geys

Na een perfect gereden wedstrijd behaalde Evie Richards in Val di Sole haar eerste wereldtitel XCO bij de elites. Achter haar was het zilver voor Anne Terpstra, Sina Frei pakte het brons.

In het begin van de wedstrijd deed Pauline Ferrand-Prévot een gooi naar haar derde opeenvolgende wereldtitel, maar de Française zag Evie Richards snel terug naderen. Even voor halfweg was het de beurt aan de Britse om haar (beslissende) aanval te plaatsen. Pauline Ferrand-Prévot zag vervolgens ook Anne Terpstra, Maja Wloszczowska, Jolanda Neff en Sina Frei voorbijrijden.

Met Evie Richards autoritair aan de leiding en Anne Terpstra die zich ondertussen comfortabel op plek twee had genesteld, lag enkel de weg naar het brons nog open voor de anderen. Wloszczowska maakte een fout in een steile afdaling waardoor Neff en Frei konden terugkeren en die laatste twee zouden in de sprint onder elkaar uitmaken wie het brons zou meenemen naar huis.

Sina Frei, die donderdag reeds wereldkampioene werd in de XCC, liet de kans op een tweede medaille niet ontglippen en hield Jolanda Neff af in de sprint.

Evie Richards bezorgde Groot-Brittanië voor het eerst goud in de wereldkampioenschappen MTB bij de vrouwen, Anne Terpstra zorgde met haar zilveren medaille voor de eerste medaille ooit voor Nederland in het WK MTB bij de vrouwen.

Anne Tauber werd mooi 8ste, Sophie von Berswordt 15de, Githa Michiels 29ste, Ceylin del Carmen Alvarado 39ste en Lotte Koopmans 44ste.

Uitslag WK MTB XCO Val di Sole 2021 vrouwen:

Download (PDF, 184KB)

De andere uitslagen vind je hier: Team RelayXCC – Junioren