WK MTB XCO Leogang: Tom Pidcock een maatje te groot bij de U23!

Door Jan Geys -

  • Sport

WK MTB XCO Leogang: Tom Pidcock een maatje te groot bij de U23!

De Brit Tom Pidcock liet er bij de beloften geen twijfel over bestaan wie de rechtmatige eigenaar zou worden van de regenboogtrui. Pidcock stak er met kop en schouders bovenuit in Leogang en haalde het na een dik uur wedstrijd met een voorsprong van bijna twee minuten op de Amerikaan Christopher Blevins.

Of met de naam van Mathieu van der Poel, want net als Van der Poel combineert Pidcock probleemloos het veldrijden, de weg en het mountainbiken. En met succes. Op de mountainbike scoorde hij de voorbije weken aan 100%. Eerst schoot hij tweemaal raak in de World Cup U23 van Nove Mesto, woensdag werd hij al wereldkampioen e-bike en nu komt daar dus nog een wereldtitel bij de beloften bij.

Niemand van zijn concurrenten die vandaag ook maar even kans maakte om in het spoor van de sterke Brit te blijven. Pidcock voelde zich als een vis in het water bij het geploeter door de modder.

De Amerikaan Christopher Blevins was de beste van de rest en eindigde als tweede op 1’52” van Pidcock. De Zwitser Joel Roth maakte op 3’05” van Pidcock het podium compleet.

De Belgische en Nederlandse deelnemers speelden geen rol van betekenis in Leogang. Wegens de 80%-regel werden Mick van Dijke, Lukas Malezsewski en Ian Schumacher een ronde vroeger afgevlagd. Tweedejaarsbelofte Van Dijke werd 31ste, eerstejaarsbeloften Malezsewski en Schumacher respectievelijk 34ste en 37ste. Sam de Nijs tot slot werd 56ste.

Uitslag WK MTB XCO Leogang 2020 beloften-mannen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2020/10/Results-1.pdf”]

Meer uitslagen van het WK MTB in Leogang: Team Relay – Junioren

DoorJan Geys