World Cup XCO #2 Nove Mesto: Ceylin Del Carmen Alvarado zegeviert bij de U23!

Door Jan Geys -

  • Sport

World Cup XCO #2 Nove Mesto: Ceylin Del Carmen Alvarado zegeviert bij de U23!

Afgelopen donderdag was er nog eentje te sterk voor Ceylin Del Carmen Alvarado, maar twee dagen later heeft de Nederlandse kampioene bij de beloften dan toch haar wereldbekerwinst beet. Bij de mannen-beloften zorgde Tom Pidcock voor een bisnummer.

Geïnspireerd door de prestaties van haar landgenotes Lecomte, Ferrand-Prévot en Gerault, begon de Française Helene Clauzel sterk aan de wedstrijd. In haar schaduw herkennen we Haley Batten, Harriet Harnden, Kata Blanka Vas en Ceylin Del Carmen Alvarado.

De verschillen bleven klein en de Italiaanse Marika Tovo nam vooraan de plaats in van de Britse Harnden.

Toen Batten haar duivels ontbond, kon Tovo het langst bij de Amerikaanse blijven. Net als donderdag bleef het liedje van Batten echter niet duren. Tovo hield wel nog stand vooraan, maar in de voorlaatste ronde kreeg ze opnieuw het gezelschap van Ceylin Del Carmen Alvarado die haar wedstrijd duidelijk goed had ingedeeld.

De Nederlandse kampioene liet in de slotronde Tovo achter om solo op zoek te gaan naar haar eerste wereldbekersucces in het mountainbiken. Tovo werd op 19″ tweede, Helene Clauzel derde op 39″. Haley Batten en Giorgia Marchet, de winnares van donderdag, maakten de top vijf compleet.

De Belgische Emeline Detilleux kwam vandaag beter voor de dag dan donderdag, zij werd 14de.

Uitslag wereldbeker MTB #2 Nove Mesto 2020 vrouwen-beloften:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2020/10/nome_xco_wu_results-2.pdf”]

Tom Pidcock met kop en schouder

Met twee overwinningen in twee wedstrijden mag Tom Pidcock meer dan tevreden terugblikken op zijn weekje Nove Mesto. De Brit stak er ook vandaag met kop en schouder bovenuit in zijn categorie.

Ook dit keer wachtte Tom Pidcock geduldig zijn kans af. Samen met vier kompanen kleurde hij de eerste wedstrijdhelft. De vier die naast Pidcock deel uitmaakten van de kopgroep waren Christopher Blevins, Vital Albin, Joel Roth en de verrassende Chileen Martin Vidaurre Kossmann.

In de vierde van zes af te leggen rondes was het geduld van Pidcock op en de Brit sloeg al snel een beslissende kloof. Blevins kon de schade een tijdje beperken tot een vijftiental seconden, maar in de slotronde liep het verschil snel op.

Pidcock haalde het uiteindelijk met meer dan een minuut voorsprong voor Christopher Blevins, Vital Albin, Joel Roth en Simone Avondetto die Vidaurre Kossmann nog naar de zesde plaats wist te verwijzen.

Net als donderdag stonden er met Lukas Malezsewski en Arne Janssens twee Belgen aan de start bij de beloften, dit keer werden ze respectievelijk 32ste en 37ste.

Uitslag wereldbeker MTB #2 Nove Mesto 2020 mannen-beloften:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2020/10/nome_xco_mu_results-2.pdf”]

De uitslagen van het eerste luik van de World Cup MTB in Nove Mesto: ShorttrackElite mannenElite vrouwenU23

De uitslagen van het tweede luik van de World Cup MTB in Nove Mesto: Shorttrack

DoorJan Geys