World cup MTB Nove Mesto: Nino Schurter de snelste in dramatische wedstrijd!

Door Jan Geys -

  • Sport

World cup MTB Nove Mesto: Nino Schurter de snelste in dramatische wedstrijd!

De Zwitser Nino Schurter blijft de koning van Nove Mesto! Ook dit jaar was hij er de beste in de wereldbekermanche en dat al voor de vijfde keer, al was het dit keer op het randje. Er moest zelfs een fotofinish aan te pas komen om hem, en niet Anton Cooper, als winnaar aan te duiden. Mathieu van der Poel kwam lelijk ten val en verliet met een pijnlijke pols de wedstrijd.

We kregen een dramatische wedstrijd te zien, vandaag in Nove Mesto. We waren nog niet eens halfweg of de favorieten Sam Gaze (val), Mathieu van der Poel (val), Stéphane Tempier (lek) en Mathias Flückiger (kapotte shifter) moesten al van aan de kant toekijken naar de rest van de wedstrijd. Op dat moment zag het ernaar uit dat Nino Schurter zijn geliefkoosde spel zou kunnen spelen: controleren en een alles vernietigende aanval plaatsen in de slotronde.

Maar dat was zonder Anton Cooper gerekend. Waar Maxime Marotte moest passen, beet de Nieuw-Zeelander zich als een pitbull vast in het wiel van Schurter. In een beklijvende sprint deed Cooper een gooi naar zijn eerste wereldbekersucces, maar het was alsnog Schurter die zijn fiets als eerste over de meet gooide.

Acht seconden later werd Maxime Marotte derde, wat verderop gevolgd door Lars Forster en Manuel Fumic. Publiekslieveling Jaroslav Kulhavy moest het doen met plaats negen.

Belgisch kampioen Jens Schuermans flirtte na een mooie wedstrijd een tijdlang met een top 15, maar het werd finaal een 17de plaats. Meteen zijn beste resultaat in de world cup van dit seizoen. Ruben Scheire haalde nog net de top 50, hij werd 46ste. Frank Beemer (63ste), Michiel van der Heijden (64ste), Erno McCrae (75ste), Erik Groen (87ste) en Jasper Ockeloen (88ste) waren de andere Belgen en Nederlanders die wisten te finishen. Tom Meeusen gaf net als ploegmakker Mathieu van der Poel op.

Mathieu van der Poel heeft niet lang mogen genieten van zijn witte leiderstrui, want door zijn zege neemt Nino Schurter de leiding opnieuw over in de tussenstand van de wereldbeker. Door het uitvallen van Gaze en Van der Poel is Maxime Marotte nu tweede, op 207 punten van Schurter. Van der Poel kijkt als derde aan tegen een achterstand van 245 punten.

Afspraak morgenavond voor een uitgebreide terugblik op deze dramatische world cup MTB in Nove Mesto!

Uitslag World Cup MTB XCO Nove Mesto 2018 Elite men:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2018/05/nove_xco_me_results_x.pdf”]

De andere uitslagen vindt je hier: Elite vrouwenU23 herenU23 vrouwen

DoorJan Geys