World Cup MTB Nove Mesto: Tom Pidcock geeft zijn visitekaartje af!

Door Jan Geys -

  • Sport

World Cup MTB Nove Mesto: Tom Pidcock geeft zijn visitekaartje af!

Twee wedstrijden, meer had Tom Pidcock er niet nodig om zijn visitekaartje af te geven op het hoogste niveau in het mountainbiken. Noch Mathieu van der Poel (2de), noch Nino Schurter (7de) hadden een antwoord in huis tegen de sterke Brit. 

Toch moest ook hij in de startlus een trio laten gaan. Misschien was het een tactische keuze om zichzelf niet op te blazen door het hoge tempo van Mathieu van der Poel te volgen. Nino Schurter deed dat wel, net als Mathias Flückiger. Acht seconden was de achterstand van Pidcock toen ze de eerste keer langs de meet passeerden, maar een klim verder zat de Brit al in het wiel van Van der Poel.

Het tweetal zette elkaar onder druk, de anderen zagen sterretjes. In een mum van tijd reed het duo 20 seconden weg van een ander duo, Ondrej Cink en Mathias Flückiger; Schurter keek al aan tegen een achterstand van 30″.

In de derde ronde was MVDP hetzelfde lot beschoren. Pidcock was een maatje te groot vandaag en stoomde vanaf nu onbedreigd naar de overwinning, zijn eerste wereldbekerzege in het mountainbiken bij de elites!

Mathieu van der Poel en Mathias Flückiger mochten onder elkaar uitmaken wie tweede zou worden en het was uiteindelijk Van der Poel die aan het langste eind trok. De Zwitser Flückiger werd derde, thuisrijder Ondrej Cink vierde en Jordan Sarrou vijfde.

Ook de Zuid-Afrikaan Alan Hatherly eindigde nog ruimschoots voor Nino Schurter die zevende werd. Anton Cooper, Titouan Carod en Thomas Griot maakten de top tien compleet. Milan Vader kon zijn knappe prestaties van vorig jaar niet herhalen en werd 14de.

Op plaats 17 eindigde de Roemeen Vlad Dascalu en dat zou voor Tom Pidcock wel eens het felbegeerde ticket naar de Olympische Spelen kunnen opleveren. Meer daarover de komende dagen wanneer de UCI de nieuwe rankings bekendmaakt.

De eerste Belg eindigde vandaag op de 25ste plaats: niet Jens Schuermans maar wel … Pierre de Froidmont. Knap van de jonge Waal die als 86ste moest vertrekken. Schuermans werd 34ste. Betekent dit kopzorgen voor Belgisch bondscoach Filip Meirhaeghe?

Nog iemand die een mooie sprong maakte, was Daan Soete. Van startpositie 122 wist hij op te rukken naar rang 57 aan de meet. Sam de Nijs werd 116de, Rob Vanden Haesevelde 127ste en Wim de Bruin 133ste.

Voor Mathieu van der Poel (570 punten) zat er nog wel een troostprijs in, hij is de nieuwe leider in de tussenstand om de wereldbeker voor Tom Pidcock (490 punten) en Victor Koretzky (483 punten).

Uitslag wereldbeker MTB Nove Mesto 2021 mannen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2021/05/novm_xco_me_results_y.pdf”]

Tussenstand wereldbeker MTB 2021 mannen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2021/05/novm_xco_me_standings.pdf”]

De andere uitslagen van de World Cup MTB 2021 in Nove Mesto: Shorttrack – U23 – Elite vrouwen

DoorJan Geys