World Cup MTB Val di Sole: Petter Fagerhaug en Sina Frei domineren bij U23

Sport
9 July 2018 — Jan Geys

De nummers één in de stand van de wereldbeker bij de U23, Sina Frei en Petter Fagerhaug, lieten ook in Val di Sole geen kruimel voor de concurrentie. Voor Frei staat de teller wat aantal wereldbekerzeges betreft dit seizoen nu op drie, voor Fagerhaug op twee. David Nordemann reed naar een zeer mooie zesde plaats.

Foto copyright Michal Cerveny

De vrouwen U23 openden in Val di Sole het bal en de Zwitserse Sina Frei liet er geen twijfel over bestaan dat zij momenteel de leading lady is in deze categorie. Vorige week werd ze bij de elites nog tweede tijdens het nationaal kampioenschap op de weg, na Jolanda Neff, en ze trok haar goede vormpeil ook in Val di Sole door.

Foto copyright Michal Cerveny

Frei won met 26″ voorsprong op de Britse Evie Richards en met 1’47” op de Deense Malene Degn. Sophie von Berswordt werd 14de, Emeline Detilleux 35ste, Hannah van Boven 47ste.

In de tussenstand van de wereldbeker behoudt Sina Frei haar leiderstrui, met 60 punten voorsprong op Malene Degn.

Uitslag World Cup MTB Val di Sole 2018 vrouwen U23:

Download (PDF, 105KB)

Heren U23

Foto copyright Michal Cerveny

Ook de Noor Petter Fagerhaug verdedigde in Val di Sole met succes zijn leiderstrui.

Fagerhaug won er met een kleine voorsprong op de Fransman Joshua Dubau, die eerder de beste was in Albstadt en vorige week nog vierde werd in Houffalize. De Roemeen Vlad Dascalu reed een sterke slotronde en kaapte de derde plaats weg.

David Nordemann was de beste Nederlander in Val di Sole en werd na een zeer regelmatige wedstrijd knap zesde. Milan Vader (13de), Pierre De Froidmont (23ste), Nick Vanpol (31ste), Marc Bouwmeester (33ste), Rob Vanden Haesevelde (47ste), Kyle Agterberg (71ste) en Wout Alleman (78ste) zijn de andere Belgen en Nederlanders in de uitslag.

Uitslag World Cup MTB Val di Sole 2018 heren U23:

Download (PDF, 164KB)

De andere uitslagen vind je hier: Heren eliteVrouwen elite