EK MTB Brno: goud én brons voor Mathieu van der Poel en Milan Vader!

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "EK MTB Brno: goud én brons voor Mathieu van der Poel en Milan Vader!"

Het EK MTB in Brno is op een groot succes uitgedraaid voor Nederland. Naast golden boy Mathieu van der Poel maakte ook Milan Vader indruk met een bronzen plak. Het zilver was voor de Zwitser Florian Vogel. De Belgen Jens Schuermans en Kevin Panhuyzen speelden in Tsjechië geen rol van betekenis.

Nog voor het halfuur duwde Mathieu van der Poel het gaspedaal een eerste keer volledig in. De eerste die voor de bijl ging was landgenoot Milan Vader. Luca Braidot en Florian Vogel haakten tegen beter weten in hun karretje aan, maar nog geen vijf minuten later waren ook zij eraan voor de moeite.

Van der Poel liep al snel uit en solo zette hij zijn triomftocht naar zijn eerste Europese goud in het mountainbiken verder. De Zwitser Florian Vogel reed naar het zilver en het brons was voor … Milan Vader, die wist te herstellen van de inspanningen en zichzelf na een sterke finale naar het (onverwachte) podium reed.

Kevin Panhuyzen werd op de 24ste plaats de beste Belg, Jens Schuermans zakte na een goed begin steeds dieper weg en gaf met maagproblemen op.

Uitslag EK MTB Brno 2019 mannen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2019/07/ReMEL.pdf”]

Meer over het EK MTB in Brno hier: Elite vrouwenU23 mannen – U23-vrouwen – JuniorenTeam RelayEliminator

Foto’s copyright UEC Mountain Bike European Championships / Michele Mondini-Bettiniphoto.net

Door Jan Geys