EK MTB Brno: Jolanda Neff verlengt Europese titel

Door Jan Geys -

  • Sport

EK MTB Brno: Jolanda Neff verlengt Europese titel

Jolanda Neff mag zich een jaartje langer Europees kampioene noemen nadat ze in het Tsjechische Brno voor de vierde keer in haar carrière naar het goud snelde. Op de snelle omloop stond er geen maat op de Zwitserse en achter haar vochten Yana Belomoina en Elisabeth Brandau een pittig duel uit voor de overige medailles. Anne Terpstra viel met een vierde plaats net naast het podium, Githa Michiels kon haar bronzen medaille van vorig jaar niet herhalen en werd zevende.

Anne Terpstra volgde op dat moment eenzaam en alleen op de vijfde plaats terwijl Githa Michiels wat verderop in een groepje met onder meer de Poolse Maja Wloszczowska (wat een blij weerzien na een lange inactiviteit) vocht voor rang zes.

Brandau en Belomoina roken in het achtervolgende groepje een medaillekans en voor Alessandra Keller ging het dan ook te snel. Best logisch wanneer je weet dat de Zwitserse begin deze maand haar comeback maakte na een dubbele handbreuk. En ook Terpstra was nog niet uitgeschakeld, want na het inhalen van Keller lag ze plots op rang vier en dat op slechts een tiental seconden van Brandau en Belomoina.

Terwijl Neff onverstoorbaar naar de overwinning reed, slaagde Belomoina pas aan het slot erin om Brandau van zich af te schudden en het zilver te veroveren. Brandau eindigde als derde en Terpstra moest tevreden zijn met rang vier op 15″ van het brons. Ook Maja Wloszczowska ging nog op en over Keller en eindigde als vijfde, Keller zelf werd zesde.

Githa Michiels vond op het snelle parkoers in Brno geen omloop op haar maat en speelde nooit mee voor de medailles, zij werd zevende. Nog wat verder reed Sophie von Berswordt in haar eerste EK bij de elites naar een 11de plaats.

Uitslag EK MTB Brno 2019 vrouwen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2019/07/ReWEL.pdf”]

Meer over het EK MTB in Brno hier: Elite mannenU23 mannenU23-vrouwen – JuniorenTeam RelayEliminator

Foto’s copyright UEC Mountain Bike European Championships / Michele Mondini-Bettiniphoto.net

DoorJan Geys