Pauline Ferrand-Prévot een klasse te sterk op WK MTB XCO in Leogang!

Sport
10 October 2020 — Jan Geys

Een klasse te sterk voor de rest, dat is misschien wel de beste manier om Pauline Ferrand-Prévot vandaag te omschrijven. De Française sloeg al in de startloop een kloofje en bouwde vervolgens ronde na ronde haar voorsprong uit om met ruim verschil haar derde wereldtitel XCO bij de elites te veroveren. In totaal staat de teller bij PFP nu op 13 wereldtitels, wanneer we alle categorieën en disciplines meetellen.

Pauline Ferrand-Prévot paste dezelfde strategie toe die haar vorige week op het hoogste schavotje van de World Cup MTB in Nove Mesto deed belanden: met een bliksemstart de concurrentie versmachten en een solo op touw zetten om nadien voldoende veiligheid in te bouwen op de technische stroken. Vooral dat laatste was zeer belangrijk op het glibberige en door de andere wedstrijden volledig kapotgereden circuit.

Niemand die bij machte was om PFP te volgen en daar kwam nog bij dat medefavorieten als Anne Terpstra (in de eerste ronde), Kate Courtney en Jenny Rissveds (beiden in de tweede ronde) al snel tot opgave werden gedwongen. Er zat dus geen stunt in voor Anne Terpstra, de enige die vorige week in Nove Mesto de schade nog enigszins kon beperken met de Française. Op het moment van dit schrijven, weten we nog niet wat haar in Leogang overkomen is.

Rebecca McConnell leek lange tijd in pole position te liggen voor het zilver, maar een ijzersterke Eva Lechner kwam in de voorlaatste ronde opnieuw aansluiten bij de Australische. McConnell beet van zich af en sloeg terug een gaatje, maar met een verbeten grimas perste Lechner er nog een laatste sprint uit om McConnell op de lijn van het zilver te houden.

Met PFP, Lechner en McConnell krijgen we in Leogang een podium met rensters die al enkele jaren meedraaien in het circuit, terwijl Sina Frei op de vierde plaats de eerste renster is die de nieuwe generatie vertegenwoordigt. De Schotse Isla Short werd vijfde, haar beste resultaat ooit op een WK.

Anne Tauber, Githa Michiels en Sophie von Berswordt kwamen in Leogang niet in het wedstrijdverhaal voor, zij eindigden respectievelijk als 21ste, 25ste en 36ste.

Uitslag WK MTB XCO Leogang 2020 elite-vrouwen:

Download (PDF, 184KB)

Meer uitslagen van het WK MTB in Leogang: Team Relay – Junioren – U23 men – U23 Women