Perskindol Swiss Epic: dubbele Belgische eindwinst!

Door Jan Geys -

  • Sport

Perskindol Swiss Epic: dubbele Belgische eindwinst!

De slotdag in de Perskindol Swiss Epic was de Belgische deelnemers zeer gunstig gezind, want naast Michiel Van Aelbroeck en Frans Claes slaagden ook Kristien Achten en Tim Jacobs er op de valreep toch nog in om de eindzege in de wacht te slepen. En Alice Pirard voegde als toetje nog een derde ritzege toe aan de twee die ze al op zak had.

Een Belgisch feestje dus op de slotdag van de Perskindol Swiss Epic. Terwijl Michiel Van Aelbroeck en Frans Claes in de slotrit naar een perfecte zes op zes reden en dus ook naar de logische eindzege in de Flow-categorie, stonden Kristien Achten en Tim Jacobs voor de moeilijke taak om een achterstand van 27 seconden goed te maken.

Het Perskindol-Vojomag duo keek op de eerste beklimming al aan tegen een fikse achterstand op de Australische leiders, maar ze bleven er in geloven en zetten de achtervolging in. Nadat de leiders ook nog eens te maken kregen met een lekke band lag de weg naar de eindzege wijd open.

Alice Pirard maakte in Zermatt, aan de voet van de Matterhorn, samen met maatje Ariane Lüthi het Belgische succes compleet door een derde ritzege te boeken. In de eindstand moesten ze echter tevreden zijn met de tweede plaats na Esther Süss en Jennie Stenerhag.

Zowel voor de Zwitserse Süss als voor de Zweedse Stenerhag betekende dit de eerste eindzege in de Perskindol Swiss Epic, nadat het ervaren duo eerder dit jaar ook al onder meer de beste was in de Cape Epic en Transalp.

Geen cadeautjes bij de mannen, want Daniel Geismayr en Jochen Käss waren ook de besten in de slotrit van deze Perskindol Swiss Epic. Ook voor hen was het de eerste eindzege in Zwitserland, na drie eerdere pogingen waarbij ze telkens op de dichtste ereplaats waren gestrand.

Uitslag Rit 5 Perskindol Swiss Epic 2017:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/09/5Etappe55RanglisteEtappeKategorie.pdf”]

Uitslag Rit 5 Perskindol Swiss Epic Flow 2017:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/09/5Etappe55RanglisteEtappeKategorie-2.pdf”]

De uitslag van de andere ritten vind je hier: Proloog – Rit 1 – Rit 2 – Rit 3 – Rit 4

Foto’s copyright Swiss Epic/Marius Maasewerd

DoorJan Geys