WK MTB Mont-Sainte-Anne: Pauline Ferrand-Prévot is de nieuwe wereldkampioene!

Door Jan Geys -

  • Sport

WK MTB Mont-Sainte-Anne: Pauline Ferrand-Prévot is de nieuwe wereldkampioene!

De Française Pauline Ferrand-Prévot heeft zich in Mont-Sainte-Anne voor de tweede keer in haar carrière tot wereldkampioene MTB gekroond. Het zilver was voor de Zwitserse Jolanda Neff, het brons voor de Australische Rebecca McConnell.

Vier jaar na haar eerste wereldtitel en negen jaar nadat ze zich hier in Mont-Sainte-Anne tot wereldkampioene kroonde bij de junioren, is de Française Pauline Ferrand-Prévot opnieuw wereldkampioene!

Daarmee kunnen we wel zeggen dat ze na het nodige blessureleed eindelijk weer haar plaatsje bij de wereldtop heeft ingenomen. Ferrand-Prévot kon dan ook haar tranen niet bedwingen toen ze na de finish in de armen van haar partner Julien Absalon viel en later op het podium.

Voor het zilver zag het er lang naar uit dat de Australische Rebecca McConnell de beste kaarten in handen had, maar in de slotronde wist de Zwitserse Jolanda Neff een moeilijk moment eerder in de wedstrijd toch te overwinnen om het zilver voor de neus van McConnell weg te graaien.

Rebecca McConnell werd mooi derde en staat daarmee voor het eerst in haar carrière op het podium van een wereldkampioenschap MTB bij de elites.

Anne Terpstra eindigde op de meest ondankbare plaats en werd vierde, net buiten de medailles, al was de kloof met McConnell te groot om echt ontgoocheld te zijn. Uittredend wereldkampioene Kate Courtney worstelde duidelijk met het parkoers in Mont-Sainte-Anne, maar wist toch nog een vijfde plaats uit de brand te slepen. Anne Tauber werd 7de, Githa Michiels 19de en Sophie von Berswordt 44ste.

Uitslag WK MTB Mont-Sainte-Anne 2019 vrouwen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2019/08/Results-2-2.pdf”]

Morgen meer nieuws en foto’s van deze wereldkampioenschappen in Mont-Sainte-Anne!

Meer over het WK MTB in Mont-Sainte-Anne hier: U23 mannen – Junioren – Team Relay – e-MTB

Foto’s UCI Mountainbike / Michal Cerveny

 

DoorJan Geys