World Cup XCO Petrópolis: Burquier en Vidaurre zegevieren bij de U23

Door Jan Geys -

  • Sport

World Cup XCO Petrópolis: Burquier en Vidaurre zegevieren bij de U23

Voor de wedstrijden van de elites op zondag, reden op zaterdag ook de beloften al hun wedstrijd in Petrópolis! Bij de vrouwen speelde Line Burquier meteen de hoofdrol, en dat ondanks het feit dat ze pas deze winter de overstap heeft gemaakt van de junioren-categorie naar de U23. Bij de mannelijke beloften werpt wereldkampioen Martin Vidaurre zich steeds meer op als de te kloppen man.

Vrouwen U23

De jonge Française, die deze winter de overstap maakte naar het nieuwe Canyon CLLCTV XCO na een goed veldritseizoen (Frans kampioene en vierde op het WK U23), ging in de derde van vier af te leggen rondes solo.

Binnen de kortste keren had ze een voorsprong van 30 seconden en in de slotronde deed ze daar nog een schep bovenop. Ze haalde het uiteindelijk met net geen minuut voorsprong op de Italiaanse Sara Cortinovis (Santa Cruz FSA MTB Pro Team), die tijdens de wedstrijd spectaculair ten val kwam. Gelukkig zonder al te veel erg.

Op de derde plaats eindigde nog een Italiaanse, Giada Specia (Wilier-Pirelli Factory Team XCO). De Deense Sofie Pedersen werd 4de, de Braziliaanse Giuliana Salvini Morgen (Sense Factort Racing) 5de.

Uitslag World Cup XCO 2022 Petrópolis Vrouwen U23:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2022/04/petr_xco_wu_analysis.pdf”]

Mannen U23

Bij de mannen U23 is de Chileen Martin Vidaurre (Lexware MTB Team) sinds zijn wereldtitel in 2021 in Val di Sole de te kloppen man. Vorige week was hij op hetzelfde circuit ook al de beste tijdens het testevent – voor de beste elites als Vlad Dascalu, Thomas Litscher, Maxime Marotte, Jordan Sarrou, … – en bij de beloften trok hij reeds in de eerste ronde op avontuur.

Echt groot werd zijn voorsprong echter niet en het was uiteindelijk met een voorsprong van 36 seconden dat hij het haalde voor de Zwitser Janis Baumann (Wilier-Pirelli Factory Team XCO).

De Oekraïner Oleksandr Hudyma (CST PostNL Bafang MTB Racing Team) nam in de sprint voor de derde plaats de maat van de Amerikaan Riley Amos (Trek Factory Racing XC) en de Italiaan Andreas Vittone (KTM Protek Elettrosystem).

Uitslag World Cup XCO 2022 Petrópolis Mannen U23:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2022/04/petr_xco_mu_analysis.pdf”]

Onze andere artikels van de World Cup MTB in Petrópolis:

World Cup XCC Petrópolis: Avancini ziet in eigen huis ploegmaat Hatherly zegevieren

World Cup XCO Petrópolis: McConnell klopt Terpstra in wervelend slot!

World Cup XCO Petrópolis: Schurter evenaart het record van Absalon!

Best of | World Cup MTB Petrópolis: Obrigado Brasil!

DoorJan Geys