Nieuw | Radon 2019: een blik op het gamma en een snelle test van de Cragger 7.0 en Slide Trail 10.0

Techniek
28 November 2018 — Jurgen Groenwals
Radon mag dan niet het grote bekende merk op onze markten zijn, toch draaien de Duitsers reeds meer dan twintig jaar mee. Ze doen dat met best knappe fietsen aan vaak erg scherpe prijzen. Wij waren te gast in de Palts-wijnstreek in Duitsland, bewonderden daar het gamma voor 2019 en gingen rijden, vooral rijden.

In tegenstelling tot vele andere persvoorstellingen, krijgen we deze keer geen ellenlange powerpointpresentaties voorgeschoteld waarin marketeers uit de doeken doen waarom hun bikes de allerbesten zijn. Er zijn geen ingenieurs die even komen melden dat het nieuwe frame alweer 15% stijver is dan het vorige. Niets van dat alles; bovenaan een berg staan gewoon een truck, een paar tentjes en veel bikes neergepoot. Helaas hangen er rond die berg behoorlijk hardnekkige wolken en is het koud en nat. En toch genieten wij volop van een heerlijk dagje bikeplezier. Dat komt deels door de prima trails op en rond de Kalmit, maar toch vooral door de Radon-bikes die voor de gelegenheid dienstdoen.

In dit artikel stellen we de voornaamste 2019-nieuwigheden aan je voor en doen we een snelle eerste test met twee bikes die onze aandacht trokken, de trail-hardtail Cragger en de all mountain fully Slide Trail. In het menu hieronder kan je rechtstreeks naar ofwel het overzicht van het gamma 2019 doorklikken, ofwel naar één van de betreffende testverslagen. Let’s go.