WK MTB XCO Leogang 2020: Jordan Sarrou maakt Frans sprookje compleet!

Door Jan Geys -

  • Sport

WK MTB XCO Leogang 2020: Jordan Sarrou maakt Frans sprookje compleet!

Niet Nino Schurter, Henrique Avancini of Milan Vader konden zich in Leogang tot wereldkampioen crosscountry kronen, maar wel Jordan Sarrou. Zes jaar na Julien Absalon heeft Frankrijk eindelijk opnieuw een wereldkampioen, de apotheose van een Frans sprookje dat vandaag maar liefst drie wereldtitels opleverde. Milan Vader begon sterk aan de wedstrijd, maar tastte daarbij iets te diep in zijn reserves.

Sarrou kwam in de eerste ronde bij Vader om hem even verderop definitief achter te laten. Vader stapelde vervolgens de foutjes op, kwam daarbij enkele keren stevig ten val, waarna het vuur wat geblust leek. Zelf zal Vader – na zijn sterke resultaten in Nove Mesto – voor de start ongetwijfeld ook meer voor ogen gehad hebben dan een 23ste plaats.

Achter Sarrou kregen we een groepje van vier met Mathias Flückiger, Henrique Avancini, Luca Braidot en Titouan Carod. 

Mathias Flückiger gooide zich telkens onbevreesd als een steen naar beneden waardoor enkel Carod in zijn wiel overbleef. Ook de Fransman moest er nog af en dus was het zilver voor de Zwitser, Carod moest tevreden zijn met brons.

En Nino Schurter? De omstandigheden zaten de Zwitser niet mee en dus werd het geen negende wereldtitel voor hem. Schurter holde heel de dag achter de feiten aan en eindigde als negende.

De enige Belgische deelnemer, Pierre de Froidmont, werd 31ste.

Uitslag WK MTB XCO Leogang 2020 elite-mannen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2020/10/Results-4.pdf”]

Meer uitslagen van het WK MTB in Leogang: Team Relay – Junioren – U23 mannen – U23 vrouwen – Elite vrouwen

DoorJan Geys