PFP op kruissnelheid naar winst in Nove Mesto

Sport
4 October 2020 — Jan Geys

Pauline Ferrand-Prévot heeft met beide handen de laatste kans gegrepen om haar regenboogtrui in dit uitzonderlijke jaar toch nog glans te geven. De wereldkampioene was in de tweede wereldbeker van het seizoen sterker dan Anne Terpstra, waardoor ze als topfavoriete naar de wereldkampioenschappen MTB in Leogang mag vertrekken.

Van bij de start ontwikkelde Pauline Ferrand-Prévot een versmachtend tempo dat de anderen naar de keel deed grijpen. In de startloop gaven Evie Richards, Loana Lecomte, Anne Terpstra, Sina Frei, Laura Stigger en Rebecca McConnell de indruk dat ze het wiel van de Française zouden kunnen volgen, maar een halve ronde verder bleven daar enkel Lecomte en Terpstra nog van over.

Ook zij zouden het niet lang uitzingen, want bij de volgende doorkomst aan de aankomst kwam PFP alleen door. Afgaande op de rondetijden was de eerste ronde dan ook beslissend voor de rest van de wedstrijd. Ferrand-Prévot reed er de snelste rondetijd van de dag om in de volgende rondes vast te stellen dat Anne Terpstra gelijke tred wist te houden met de wereldkampioene.

De kloof was echter gemaakt en Pauline Ferrand-Prévot mocht voor de tweede keer in haar carrière het zegegebaar maken in Nove Mesto, haar zesde wereldbekersucces in totaal.

Anne Terpstra werd net als donderdag tweede, gevolgd door Loana Lecomte die met een derde plaats bevestigde dat haar zege van donderdag geen toevalstreffer was. De Australische Rebecca McConnell en opnieuw Laura Stigger maakten het podium compleet.

Voor Kate Courtney, de winnares van vorig jaar, werd het een baaldag. De Amerikaanse werd pas 36ste. Jolanda Neff gaf ziek op.

Bij Githa Michiels draaide het beter dan afgelopen donderdag, de Belgische kampioene werd 19de. Anne Tauber had waarschijnlijk meer verwacht van deze wereldbekerweek in Tsjechië, zij werd pas 29ste. Sophie von Berswordt zagen we al vroeg in de wedstrijd tegen het asfalt smakken, zij eindigde als 49ste.

Uitslag wereldbeker XCO #2 Nove Mesto 2020 vrouwen:

Download (PDF, 167KB)

De uitslagen van het eerste luik van de World Cup MTB in Nove Mesto: ShorttrackElite mannenElite vrouwenU23

De uitslagen van het tweede luik van de World Cup MTB in Nove Mesto: Shorttrack – U23