World Cup XCO #2 Nove Mesto: Henrique Avancini veegt de nul weg!

Door Jan Geys -

  • Sport

World Cup XCO #2 Nove Mesto: Henrique Avancini veegt de nul weg!

Eindelijk! De voorbije jaren was er wel steeds iemand beter, maar op zijn 31 kan Henrique Avancini eindelijk een World Cup MTB op zijn palmares bijschrijven. Milan Vader werd achter de rug van de Braziliaan tweede in Nove Mesto na een prangende eindsprint met wereldkampioen Nino Schurter.

Een goede positie in de eindsprint was cruciaal en Avancini dook als eerste op uit het bos. Met krachtige halen nam de Braziliaan meteen enkele lengtes die voldoende bleken voor zijn eerste wereldbekersucces in de crosscountry. Een dubbelslag dus voor de Braziliaan die vrijdagavond ook al de beste was in de shorttrack.

Een fotofinish moest aanduiden wie tweede werd en daaruit bleek dat Milan Vader een zucht sneller was dan Nino Schurter. Victor Koretzky werd vierde en de Zuid-Afrikaan Alan Hatherly, die pas net voor de finish aansluiting wist te maken met de kopgroep, eindigde als vijfde.

Voor de eerste Belg moeten we al een eindje lager kijken in het klassement, Pierre de Froidmont werd 61ste. Rob Vanden Haesevelde was de derde deelnemer uit de Benelux, hij werd 99ste. Wout Alleman, die er donderdag wel bij was in Nove Mesto maar gisteren het BK marathon in La Roche verkoos, en Kevin Panhuyzen gingen niet van start.

Uitslag wereldbeker XCO #2 Nove Mesto 2020 mannen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2020/10/nome_xco_me_results_y-2.pdf”]

De uitslagen van het eerste luik van de World Cup MTB in Nove Mesto: ShorttrackElite mannenElite vrouwenU23

De uitslagen van het tweede luik van de World Cup MTB in Nove Mesto: Shorttrack – U23 – Elite vrouwen

DoorJan Geys