Dossier | 7 paar gravelschoenen getest - Conclusie

Door Jan Van Herck -

  • Techniek

Dossier | 7 paar gravelschoenen getest - Conclusie

Conclusie: smaken en voorkeuren verschillen

Als mens zijn we allemaal anders en bijgevolg verschilt ook ieders smaak, voorkeur en budget. Wat dat laatste betreft is de Specialized-schoen veruit de duurste, die van Bontrager de goedkoopste. Uiteraard heeft dat verschil in prijs ook een effect op de gebruikte materialen (carbon in de duurdere schoenen) en het gewicht van deze schoenen.

Prijs zegt natuurlijk niet alles, ook de afwerking, pasvorm, stijfheid en de onderkant zijn voor een gravelaar belangrijk. Een aantal merken zoals Specialized, DMT en Suplest zetter hier expliciet op in en streven naar een comfortabele maar vooral ook stijve schoen. Quoc springt er uit als het gaat over comfort zowel op als naast de fiets terwijl bij Fi:zi’k de velcro straps kunnen bekoren.

Scott en Bontrager bieden een schoen die voor een breed publiek passend is, zowel naar pasvorm als naar prijs. Ook wat de schoenzool betreft, is er heel wat verschil met een absoluut positieve vermelding voor Suplest omdat ze gebruik maken van de kwaliteitsvolle inlegzolen van Solestar. Iedere schoen heeft zo zijn sterke en mindere punten. Het is vooral zoeken welk schoentje jou het best past …

[summary

DoorJan Van Herck